La Farga substitueix des d’avui l’Hotel Salut com a punt de vacunació

Aquest espai esdevé un punt de vacunació intermedi i podria arribar a administrar més de 5.000 vacunes diàries

La Farga Congress substitueix des d’avui, 1 d’abril, l’Hotel Salut com a seu de vacunacions. Així, la sala polivalent de La Farga —entrada pel carrer de Girona, 10— acollirà set punts de vacunació, amb una capacitat màxima diària de 2.400 dosis. L’antic Casal de Can Serra es manté com a centre de vacunació de la zona nord.

Paral·lelament, l’Ajuntament està ultimant amb el CatSalut un conveni de col·laboració pel qual La Farga serà un punt de vacunació intermedi, que podria arribar a tenir capacitat per posar més de 5.000 dosis diàries, en el marc de la campanya de vacunació que el Departament de Salut durà a terme entre els mesos d’abril i setembre, sempre que hi hagi prou vacunes. D’entrada, l’Ajuntament avançarà les despeses que generi aquest punt de vacunació (neteja, seguretat, etc.).

A L’Hospitalet, el CatSalut ha començat a enviar sms a les persones de 60 a 65 anys perquè demanin cita prèvia per posar-se la vacuna AstraZeneca, després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) s’hagi manifestat a favor de posar aquesta vacuna a les persones menors de 65 anys.

La campanya de vacunació massiva de la Generalitat preveu vacunar en mig  miler d’espais, com ara els centres cívics o d’altres que ja s’han començat a utilitzar. Quan es disposi de més de 200.000 dosis setmanals, s’habilitaran sis grans espais a Catalunya: la Fira de Montjuïc, la Pista Coberta de Sabadell, el Pavelló Onze de Setembre de Lleida, el Palau Firal de Girona, la Fira de Cornellà i un espai per decidir a Tarragona. També es vacunarà, si es disposa de més vacunes, al Camp Nou.

D’altra banda, durant aquesta setmana s’han habilitat a L’Hospitalet nous punts de vacunació perquè estiguin disponibles la setmana vinent. Així, a més de La Farga i el Casal Can Serra, també es vacunarà al Casal d’entitats de Collblanc – la Torrassa i als casals de la gent gran Ermita, a Bellvitge, de Ca n’Arús, de Pubilla Casas i de Provençana. Aquests tres darrers casals —Ca n’Arús, Pubilla Casas i Provençana— són també punts de proves PCR Covid.

Per a més informació, es pot consultar el web https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19.