La Diputació cedeix a Càritas pisos per a persones amb risc d’exclusió social

Avatar photo

La institució ja ha cedit un total de 57 immobles a l'entitat, prorrogables durant cinc anys

La Diputació de Barcelona ha cedit a Càritas Diocesana de Barcelona 14 pisos destinats a persones vulnerables i amb risc d’exclusió social. Amb aquesta última concessió, la Diputació ja porta cedits 57 immobles a l’entitat per combatre la pobresa i les desigualtats socioeconòmiques de forma conjunta. Els habitatges oferts seran prorrogables durant cinc anys. Al llarg del 2016 ha augmentat el preu del lloguer dels immobles un 6,8% de mitjana a tot Catalunya, un 9% a la ciutat de Barcelona i un 5,9% a l’àmbit metropolità. Segons la secretària general de Càritas de Barcelona, Montse Padilla, aquestes dades “dificulten l’accés a l’habitatge als col·lectius més vulnerables i que coincideixen amb l’increment i intensificació de la pobresa, que afecta al 19% de la població catalana”.
En la roda de premsa que ha tingut lloc aquest dijous, la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, i el diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona, Jaume Ciurana, juntament amb Padilla, han explicat la col·laboració en allotjaments per a persones en risc d’exclusió social que han mantingut ambdues institucions des de l’any 2013, quan va tenir lloc la primera signatura del conveni “per fomentar polítiques socials orientades a la cohesió social i a la reducció de les desigualtats”.

A través del conveni que han renovat i ampliat aquest dijous, Càritas ofereix pisos socials a 49 famílies -169 persones- que podran comptar amb una llar “digna i accessible”, tal com a definit Budó. Ciurana ha informat que “encara queden més habitatges per assignar, i que els esperen concedir al llarg de la pròxima tardor”.

La secretària general de Càritas Diocesana de Barcelona ha explicat que “la entitat gestiona els immobles i ofereix un acompanyament per a la inserció social de les famílies, que compten amb un lloguer adaptat a les seves capacitats econòmiques, que es revisen periòdicament i es renoven anualment”. Els lloguers socials dels habitatges estan entre els 25 i els 250 euros, en funció de les característiques de la família, i el contracte de lloguer social, s’inicia amb un període mínim d’un any. En cas de no poder assumir les despeses, Càritas es fa càrrec del cost. Els nous allotjaments concedits es troben majoritàriament a Barcelona, seguit de L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Badalona. Així mateix, ha informat que actualment hi ha trenta famílies en llista d’espera.

Budó ha explicat que “un 62% de les famílies acollides no compten amb ingressos recurrents, i la resta, malgrat tenir feina, no es pot permetre pagar un habitatge”. El perfil de persones que opten a aquests immobles són sobretot famílies que han estat desnonades o que tenen greus dificultats d’allotjament. L’entitat dona preferència a famílies amb algun membre menor d’edat.

Padilla ha afegit que “l’acord és un pas més en l’ampliació del parc de lloguer social”, encara que ha lamentat que “a Catalunya els habitatges públics i socials sols representen el 2% del total, front a la mitjana del 16% en Europa, pel que demana a les administracions catalanes a treballar per a arribar a aquestes xifres”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Plataforma en Defensa de la Terra Alta insta rebutjar la implantació eòlica

Notícia següent

Reus posa en marxa una campanya de suport a la gent gran vulnerable

Notícies relacionades