Fins a 150.000 euros per a nous projectes a Barcelona amb La Ciutat Proactiva

Des del dia 2 de maig i fins el 27 de maig està obert el període de recepció de candidatures

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Barcelona busca fins el proper 27 de maig projectes d’alt impacte social i ambiental amb una nova convocatòria dels ajuts a la innovació urbana, La Ciutat Proactiva, dotada amb un total de 500.000 euros, i que incrementa l’import màxim subvencionable per projecte.

En concret, i com a novetat, la tercera edició d’aquesta convocatòria que llança BIT Hàbitat finançarà projectes d’entre 50.000 i 150.000 €, amb un màxim del 80% del seu pressupost total, a iniciatives que donin solucions als reptes urbans de la transició energètica i l’emergència climàtica i de la transformació urbana, l’habitatge i la cohesió social. Amb aquesta quantia d’ajuts, La Ciutat Proactiva eleva fins a 150.000 euros l’import màxim per projecte subvencionat, esdevenint l’ajut més elevat a nivell estatal.

Fruit de l’èxit de participació de les anteriors convocatòries i del bon funcionament dels projectes guanyadors hi ha en marxa un total de 17 iniciatives a la ciutat que donen resposta a grans reptes urbans prioritaris per Barcelona. Alguns d’aquests projectes, ben diversos tots ells, han tingut un impacte en la millora de la qualitat de vida en finques comunitàries del Raval i en l’autonomia i qualitat de vida de la gent gran a partir de la seva alimentació, o bé han permès la constitució de comunitats energètiques o la construcció d’un habitatge sostenible, col·laboratiu i públic amb i per a joves, entre d’altres.

La presentació de la tercera edició de La Ciutat Proactiva s’ha fet a Ca l’Alier on ha coincidit amb una sessió informativa adreçada a potencials participants, com ara empreses, emprenedors, centres d’investigació i universitats, a qui s’ha ofert un espai de networking i
capsules formatives, en una trobada on han pogut conèixer l’impacte aconseguit dels projectes subvencionats en les anteriors edicions.

Des del dia 2 de maig i fins el 27 de maig està obert el període de recepció de candidatures. Les millors solucions hauran d’estar caracteritzades pel seu alt impacte, component innovador, enfocament bottom-up i escalabilitat i replicabilitat. Un Comitè de Selecció, format per un grup d’experts independents, seleccionarà les propostes guanyadores que es donaran a conèixer a l’octubre.