La ciència determina quin és el millor carrer de Barcelona

L'estudi s'ha realitzat dins el marc del projecte Mercè que utilitza el que s'anomena ciència ciutadana

Carrer Finlàndia. Foto: Google View

Les disputes entre carrers per determinar quin és millor que un altre, sempre aixequen suspicàcies, normalment pacífiques, entre veïns. De totes maneres, aquests enfrontaments han acabat, ja que un estudi de ciència ciutadana dut a terme a Barcelona, ha determinat quin dels carrers de Barcelona és el millor per viure-hi.

La iniciativa, anomenada projecte Mercè s’ha dut a terme entre els mesos de maig y novembre de 2020 i en la mateixa hi ha participat 1.300 persones que van escollir més de 42.000 fotografies dels 3.000 carrers de Barcelona.

Amb aquestes dades s’ha pogut establir quins són els carrers més habitables i el guanyador és el carrer Finlàndia situat al barri de Sants. Per darrer hi trobem la rambla Badal de Sants, la plaça de Can Dragó a Sant Andreu, els carrers de Fusina del Born, Larrard a la Salut, Gràcia, Marià Aguiló del Poblenou, Milà i Fontanals a Gràcia, Déu i Mata a les Corts, rambla Guipúscoa a Sant Martí i el carrer Girona de l’Eixample.

En l’extrem oposat hi torbem els pitjors llocs de la ciutat. Autopistes urbanes com la B-10, els carrers C, 50, L i 61 de la Zona Franca, la Via Trajana de la ronda Litoral, la Gran Via de sortida cap al Maresme i la Via Augusta són els carrers menys ben valorats per la ciutadania.