La 63a edició de la Fira del Most ja és aquí

Es duran a terme una gran quantitat d'actes vinculats a la cultura, la terra i les arrels

Castellví de la Marca celebra aquest cap de setmana la seva 63a Festa del Most. Tradicionalment, la festa celebrava el final de la verema, sent els productors locals de vins i cava els seus principals protagonistes. La festa comptarà amb un farciment d’actes vinculats a la cultura, la terra i les arrels.

Entre els actes organitzats, en destaquen tres al voltant de la Penya Rhin, que organitzava carreres de cotxes fa més de cent anys a la comarca. El dissabte a les 12 h s’obrirà una exposició sobre el pas pel municipi de les carreres. També es presentarà el llibre Circuit de Vilafranca del Penedès. 100 anys d’oblit el mateix dia a les 18 h. A continuació, es farà una taula rodona sota el títol L’oblit de la Penya Rhin.

Altres activitats destacades seran la Fira Enogastronòmica, que se celebrarà a partir de les 19 h i fins a les 00.30h, on es podran tastar vins dels principals cellers del municipi i degustar petits plats elaborats pels restauradors del municipi. A més, hi haurà degustació gratuïta de vi novell, paradetes d’artesans i elaboració de bótes de vi. També es podrà aixafar el raïm com es feia tradicionalment i gaudir dels espais chill-out amb música ambient.