Les jugatecambientals de L’Hospitalet participen en el 5è Bioblitz metropolità

Aquest cap de setmana als parcs de Can Buxeres, les Planes i Bellvitge, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat

Les tres jugatecambientals de L’Hospitalet, ubicades als parcs metropolitans de Can Buxeres, les Planes i Bellvitge, participen aquest cap de setmana en la cinquena edició del Bioblitz metropolità. La convocatòria s’emmarca en la celebració, el 22 de maig, del Dia Mundial de la Biodiversitat, amb activitats presencials per a les famílies i a les xarxes socials.

El Bioblitz és una iniciativa de ciència ciutadana de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que té per objectiu principal fer un recompte d’espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. Es pretén que la població pari atenció en els éssers vius que habiten els parcs i les platges metropolitans, i en la seva importància per al funcionament correcte dels ecosistemes.

Als parcs de Can Buxeres i les Planes les activitats es faran dissabte, d’11.30 a 13.30 h; i diumenge, a la mateixa franja horària, al parc de Bellvitge. A més de les activitats presencials a les jugatecambientals, durant el cap de setmana s’hi pot participar a les xarxes socials Twitter i Instagram publicant fotografies de la fauna i flora observada als parcs i platges, amb el perfil @parcsplatgesamb i l’etiqueta #BioblitzMetropolità22.

Totes les dades obtingudes es bolcaran a les plataformes de l’Institut Català d’Ornitologia i quedaran recollides al Visor de fauna de l’AMB. Els resultats també s’utilitzaran per a la gestió integral dels espais públics metropolitans, ja que serveixen com a indicadors per planificar accions com el manteniment dels prats florits, la instal·lació de caixes niu o l’evolució dels sistemes dunars.