Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Josep Mayoral: “En els propers mesos veurem importants inversions en matèria sanitària a Granollers”

Avatar photo

Hem esgotat la primera part del mandat, fortament marcat per la pandèmia de la Covid-19. Com valora aquests dos anys al capdavant de l’Ajuntament de Granollers?

Com a tot el país, han estat dos anys difícil on s’ha hagut de fer front a necessitats que mai haguéssim imaginat, gestionant una situació molt complicada. Per tant, vam haver de generar els serveis que la ciutadania necessitava. Però, a més de gestionar la pandèmia, havíem de tenir una mirada llarga i tenir en compte el que necessita Granollers a nivell estratègic i fer la gestió del dia a dia.

Quines mesures ha plantejat l’Ajuntament per reactivar l’economia del municipi?

Al mes de maig de l’any passat vam tirar endavant un pla de xoc, que va comptar amb el suport de totes les forces polítiques i socials del municipi, per ajudar els sectors que havien tingut problemes des d’un punt de vista econòmic i que s’ho havien passat malament. Hi ha hagut també dues petites inversions per ajudar els sectors més afectats i per fer front a la crisi social que també ha generat aquesta pandèmia.

Quins són els projectes que tindran prioritat en la segona part del mandat?

Com he comentat, hem tingut una mirada llarga i, per tant, hem continuat treballant en els àmbits que més necessita la ciutadania. Per això en els propers mesos veurem inversions en matèria sanitària. A nivell d’infraestructures, veurem l’hospital que hem de tenir els propers 15 o 20 anys, gràcies a l’ampliació que va aprovar la Generalitat. Alhora, també es posarà en marxa un altre centre sanitari a la ciutat i també hi ha un projecte molt important, que és el centre de radioteràpia.

També hi ha altres temes d’infraestructures molt importants, aquestes fora de l’àmbit sanitari, com per exemple, el fet que el Ministeri de Foment està tirant endavant el desenvolupament de la línia fèrria R3 entre Parets i La Garriga. Per tant, veurem projectes liderats per altres administracions que són molt necessàries per a Sant Adrià de Besòs.

També, a nivell de ciutat, tenim projectes que tenen a veure amb el canvi climàtic. Hi ha tot un projecte de plaques fotovoltaiques per generar energia, volem ampliar voreres en molts carrers per fomentar l’anar a peu, tenim actuacions com la cinta mecànica que es fa a la Font Verda. Per lluitar contra el canvi climàtic, els temes de mobilitat són essencials, com ho és també la generació d’energia neta i el desplegament del pla estratègic, que està vinculat als ODS de l’Agenda 2030. Al mateix temps, volem reforçar els serveis socials i l’habitatge, que són les grans preocupacions perquè el nostre objectius és que ningú es quedi enrere. Per tant, cal solucionar els problemes d’ordre social i d’accés a l’habitatge.

A finals de juny es va anunciar l’ampliació de la UGranollers en 1.200 metres quadrats. Quins terminis té aquest projecte i que suposarà per al municipi?

L’objectiu és que aquesta ampliació estigui enllestida a finals d’aquest curs i, per tant, que estigui operativa a partir del proper. Això significa la consolidació del Grau en Enginyeria de l’Automoció, molt vinculat a la tradició industrial de la ciutat, i també demostra la vinculació que tenim amb el circuit d’alta velocitat. Tot això també contribuirà al projecte de ciutat educadora de Granollers.

Al mes de juliol es va iniciar una campanya per atraure turisme de proximitat a Granollers. Quines accions s’han dut a terme i com està funcionant?

Les accions que s’han dut a terme han estat bàsicament de promoció i de difusió. El més important d’aquesta campanya és que està feta amb el consens i la participació del sector i, per tant, compta amb la mirada compartida de molta gent. Granollers és una ciutat que té una oferta hotelera important (2.400 llits) i, per tant, la nostra feina és generar activitat per a ocupar aquests llits. L’ocupació que tenen habitualment està generada per l’activitat industrial i econòmica de la ciutat, però també pels esdeveniments esportius que acollim. Per això és important la generació d’esdeveniments en aquest àmbit. Un dels actes importants que tenim enguany es farà al mes de desembre, quan Granollers serà la seu del Mundial d’Handbol.

També s’ha iniciat una crida per recuperar testimonis i documents del bombardeig del 31 de maig de 1938. Està tenint èxit?

Aquesta és una passa més d’una feina que vam començar a fer fa més d’una dècada de recollir testimonis. Quan vam celebrar el 70è aniversari del bombardeig, el 2008, vam recollir ja molts testimonis i actualment tenim un arxiu molt important. La crida que s’ha fet és per completar aquest arxiu però també per tenir testimonis més indirectes. Hi ha un escriptor jove granollerí, l’Albert Forns, que vol publicar un diari del bombardeig a partir de les vivències de qui el va patir i és per això que hem fet aquesta crida, que està tenint molt bona resposta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un home de 82 anys mor a la platja de Blanes

Notícia següent

El primer caixer de Bitcoin arriba a Tarragona

Notícies relacionades