80 persones participen en una jornada tècnica per professionals dels espais verds

La jornada adreçada a professionals i gestors dels espais verds ha comptat amb la participació de tècnics de l’Ajuntament de Mollet

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Masia de Can Borrell ha acollit aquest divendres la jornada, “Control biològic per conservació: possible aplicació en espais verds”, on s’han explicat algunes de les tècniques que s’utilitzen actualment en el sector agrícola i s’ha posat a debat la possibilitat d’implantar-les en els espais verds urbans. La jornada adreçada a professionals i gestors dels espais verds ha comptat amb la participació de tècnics de l’Ajuntament de Mollet.

La finalitat de la jornada ha estat donar a conèixer i compartir les experiències de control biològic de plagues i malalties en espais verds, per eliminar l’ús de pesticides. Els gestors han explicat algunes de les tècniques que s’utilitzen actualment en el sector agrícola, com la plantació de marges florals, la instal·lació de caixes niu o de refugi d’insectívors, entre d’altres. Tot i que aquest tipus de control biològic ja s’està utilitzant en l’horticultura i fructicultura, és força desconegut en l’àmbit dels espais verds urbans.

L’Ajuntament de Mollet ja fa anys que està gestionant el verd urbà amb aquests criteris, promocionant els refugis de biodiversitat, la diversitat d’espècies vegetals o els corredors verds urbans. Un model de gestió que s’ha vist reconegut amb diversos reconeixements, com per exemple el premi Viles Florides.