Jordi Ballart visita la seu de la prefactura de la Policia Municipal de Terrassa

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del regidor de Seguretat i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, i de l’Intendent Major, Antoni Flores, ha visitat aquest matí la seu de la Prefectura de la Policia Municipal de Terrassa. En la seva visita, l’alcalde ha saludat a alguns dels nou agents que s’han incorporat recentment al cos, després d’haver realitzat la formació de benvinguda. D’aquests, sis han aconseguit la plaça per concurs d’oposició interadministrativa i provenen d’altres cossos policials. Els tres restants han obtingut la plaça mitjançant concurs d’oposició lliure.

Actualment, el cos de la Policia Municipal està format per un total de 239 agents, inclosos els sis aspirants que actualment estan cursant la formació bàsica, que es preveu que s’integrin plenament aquest any 2022. A més, per aquest mateix any, s’ha previst avançar la convocatòria de les 20 places d’agent previstes pel 2022 i el 2023, propiciant un augment d’efectius disponibles abans del previst i assolir així els 259 agents.

A la visita, l’alcalde i el regidor també han pogut comprovar l’estat de les obres a la Prefectura que es van iniciar el passat mes d’octubre. Aquesta intervenció, prevista al Pla Director de la Policia Municipal, consta de dues fases: una primera, en la qual s’ha realitzat el blindatge de l’entrada i redistribuït l’espai d’atenció al públic; i una segona, que s’inicia ara aquest mes de gener, que consisteix en la redistribució d’espais a la planta baixa de les instal·lacions per adaptar-les a les necessitats actuals. Amb aquestes obres es vol millorar les zones de treball de les diferents unitats: Unitat d’Atenció Ciutadana (UAC), Sala de comandaments, Unitat d’Atenció a la Víctima (UAV), Unitat de Motoristes (UMOT), Unitat d’Investigació d’Accidents (UDIAC) i Unitat de Delinqüència Urbana i Investigació (UDUI).

Finalment, s’ha celebrat una reunió amb l’Intendent Major i el primer inspector del cos policial, Marc Pintor, incorporat el passat mes d’octubre.