Investiguen les conseqüències de la rescissió del contracte del túnel de Glòries

    Demana a l'Ajuntament quines mesures ha previst per minimitzar els retards i altres efectes de l'aturada

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha obert una actuació d’ofici per investigar quines conseqüències pot tenir la rescissió del contracte de les obres del túnel de Glòries per als veïns i per a la ciutadania en general. Ribo s’ha adreçat a l’Ajuntament de Barcelona per conèixer quines mesures s’han previst per minimitzar la repercussió que tindrà la paralització de les obres. D’entrada, constata que comportarà un increment del retard que ja acumulava aquest projecte, tant pel que fa al túnel com també en la urbanització de la superfície de la plaça. El síndic alerta que també pot tenir efectes en la resta d’actuacions previstes, com ara la construcció d’habitatges socials i equipaments, la implementació del parc de la Canòpia i la connexió del tramvia.
    Ribó també ha demanat informació sobre quines han estat les raons que han abocat el consistori a rescindir el contracte, quin és el percentatge d’obra realitzada i quines són les obres que queden pendents de realitzar per concloure amb la urbanització de les Glòries.

    També ha sol·licitat la previsió de la nova licitació amb un calendari aproximat i si en el seu objecte s’inclouran totes les obres pendents. L’Ajuntament calcula que podrà licitar el nou projecte al juliol i adjudicar-lo al gener, iniciant aquell mateix mes les obres. També assegura que la resta d’obres del projecte de Glòries al marge del túnel continuaran.