Intervinguts 47.000 productes falsificats o de contraban en diversos magatzems de Badalona

El valor del material comissat seria d'uns 300.000 euros

La Guàrdia Civil va intervenir el passat 15 d’abril 47.000 productes falsificats o de contraban en un macrooperatiu al polígon industrial Sud de Badalona. Agents de totes les Patrulles Fiscals i de Fronteres de la demarcació de Barcelona van inspeccionar 13 establiments i magatzems d’aquest polígon, dedicats principalment a la venda a l’engròs.

En tres es va detectar la presumpte comissió de delictes contra la propietat industrial on es van comissar uns 2.000 productes falsificats com ara joies, roba, complements i mascaretes amb els escuts d’equips de futbol. Als altres 10 es van detectar infraccions per contraban en no poder acreditar la importació legal de la mercaderia. El valor del material comissat seria d’uns 300.000 euros.

Entre els productes comissats per contraban, hi havia joguines que, a més de ser importades il·legalment, incomplien les mesures de seguretat obligatòries de la Unió Europea en no disposar d’instruccions i etiquetat en castellà i tenir peces petites que comportaven un risc evident si les manipulaven infants.

En total, es van intervenir 37.000 joguines de la marca Spinner i mercaderia diversa com ara pilotes de diferents tipus, bijuteria, clauers, calculadores, robots de cuina o mascaretes higièniques, entre d’altres.

En el cas d’aquests productes, els agents van instruir deu actes per presumpta comissió d’infraccions de contraban, així com també per la vulneració de la normativa d’etiquetat i per la venda de joguines perilloses.

Tot el material intervingut va quedar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Badalona.