Intenta matar amb un ganivet al seu company de treball a Barcelona

Els dos homes treballaven en un restaurant i van discutir per un pastís de formatge

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys de presó a un cuiner per intentar matar amb un ganivet al seu company de treball en el restaurant Central Park de Pedralbes. La sentència, a la qual ha tingut accés Metròpoli, condemna a l’home de 53 anys a pagar una indemnització de 19.260 euros a la víctima i també al negoci com a responsable civil subsidiari. D’aquesta manera, si el condemnat no pot abonar la quantitat acordada, haurà de fer-lo el local.

Els tres magistrats de la secció 21 consideren provat que el 10 de gener de 2019 S.N.P va intentar posar fi a la vida de M.S durant el torn de treball en aquest negoci situat en el districte de les Corts. L’atac de la víctima es va desencadenar després d’una discussió per un pastís de formatge, segons van relatar les parts implicades en seu judicial, així com alguns dels seus companys de treball. El condemnat va intentar apunyalar a la víctima en dues ocasions, causant-li ferides a la mà dreta i l’abdomen.

El cap de cuina va agafar a l’agressor i se’l va emportar per a evitar una agressió major. Segons van relatar els Mossos d’Esquadra en les diligències, l’encarregat va evitar que el ganivet de 30 centímetres aconseguís una traspassar zona vital. Durant el judici ha quedat acreditat que el cuiner va atacar al seu company de treball per l’esquena i en el coll “amb la intenció de causar-li la mort”, relaten els jutges. “No ho va aconseguir perquè la víctima es va girar en el moment oportú i va creuar les seves mans en posició de defensa”, detalla la sentència. Li va provocar talls a les mans, però va tornar a arremetre amb l’arma blanca i li va intentar clavar en el costat esquerre.

El tribunal ha rebaixat la pena de vuit anys sol·licitada per la Fiscalia i l’acusació particular a cinc anys de presó. Com a indemnització, el cuiner haurà de pagar 4.260 euros per les lesions, 10.000 euros per la seqüeles descrites i 5.000 euros per la seqüeles psicològiques. La víctima va trigar 71 dies a recuperar-se dels talls a la mà i abdomen, pels quals va rebre diversos punts. Tres anys després no ha recuperat la mobilitat total de la seva mà i sofreix seqüeles psicològiques per l’atac, com a insomni i por de sortir al carrer. La sentència també prohibeix al condemnat a acostar-se a menys de 1.000 metres a la víctima durant cinc anys.