Insten al Circuit de Montmeló a eliminar l’ús d’hostesses com a “ornament”

S'ha aprovat per unanimitat una declaració institucional presentada per ERC en el marc de la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts una declaració institucional que insta el Circuit de Barcelona-Catalunya a eliminar l’ús d’hostesses com a “ornament” en el Gran Premi de Fórmula 1 i el Mundial de Motociclisme. El text, presentat per ERC en el marc de la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, també demana eliminar totes les pràctiques que estiguin a l’abast de l’Ajuntament en les quals “s’utilitzi el cos de les dones com a reclam per captar l’atenció del públic, mitjançant el foment d’estereotips que cosifiquen les dones”. Pel que fa al cas de les hostesses del Godó, el govern municipal ha reiterat que està estudiant introduir clàusules per evitar la “cosificació del cos de les dones” en els esdeveniments on hi col·labora amb recursos.
Precisament, durant la mateixa comissió, la CUP ha preguntat per la situació de les hostesses del torneig de tennis Compte de Godó i el govern municipal ha explicat que està estudiant introduir clàusules per evitar situacions com les que es van viure en la passada edició, on les hostesses van denunciar que no se les permetia abrigar-se malgrat el mal temps.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha indicat que l’Ajuntament es va reunir amb les hostesses i també va contactar amb els organitzadors del torneig per mostrar la seva preocupació i conèixer quines accions es pensaven posar en marxa.

El consistori ja aplica certes clàusules en els seus contractes, com per exemple la paritat en els serveis d’hostatgeria, amb roba adequada al clima i amb possibilitat d’elecció entre faldilla i pantalons perquè no hi hagi una “cosificació del cos de les dones”. Ara estudia ampliar aquestes condicions també als esdeveniments on hi col·labora amb recursos.