A la plaça de Maria Artigal, de Santa Eulàlia, s’ha instal·lat un hort hidropònic regat amb aigua regenerada, una actuació que forma part del projecte pilot Regreen, impulsat per Aigües de Barcelona i Cetaqua (Centre Tecnològic de l’Aigua).
L’objectiu de la iniciativa, que compta amb el suport de l’Ajuntament, és demostrar el potencial de l’ús de l’aigua regenerada per a l’agricultura hidropònica a l’entorn urbà.
Aquest tipus d’agricultura consisteix a cultivar les plantes utilitzant substrats minerals en comptes de sòl agrícola. Això permet estalviar consum d’aigua i fertilitzants i obtenir cultius d’alta qualitat, fins i tot en condicions desfavorables, per mitjà del control de les dosis de nutrients.
A l’hort instal·lat a la plaça de Maria Artigal s’utilitza aigua regenerada, sistema que implica sotmetre l’aigua depurada a un nou tractament perquè es pugui reutilitzar per a diferents usos, com el reg de parcs i jardins o la neteja de carrers, com s’està fent a L’Hospitalet arran de l’estat de sequera. D’aquesta manera, es promou l’economia circular, donant una segona vida a un recurs escàs com és l’aigua.
En el marc del projecte Regreen, aquest dimecres infants i joves del Casal Quico Sabaté, en col·laboració amb el Centre Cultural Santa Eulàlia, participen en tallers formatius entorn d’aquest hort hidropònic experimental.