Inici de la vaga indefinida de recollida d’escombraries a Cerdanyola

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès lamenta profundament que donada la manca d’acord entre l’empresa prestatària i els representants dels treballadors i treballadores del servei de recollida d’escombraries i neteja viària

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès lamenta profundament que donada la manca d’acord entre l’empresa prestatària i els representants dels treballadors i treballadores del servei de recollida d’escombraries i neteja viària, el comitè d’empresa de PreZero España, SAU i el sindicat CCOO han donat per iniciada la vaga a partir d’avui 27 d’abril a les 00:00 i de manera indefinida.

El govern municipal s’ha posat a disposició d’ambdues parts des de l’inici de les negociacions a fi d’apropar posicions i valorar possibles opcions de resolució del conflicte.

Tot i que la vaga ja és una realitat, les converses, però, continuen obertes. Des de l’Ajuntament es continuarà treballant per minimitzar les afectacions de la vaga, entenent que si no s’arriba a un acord imminent, la protesta conviurà amb la tan esperada Festa Major Roser de Maig 2022; unes dates que des del consistori s’espera que siguin la Festa Major del retrobament dels veïns i les veïnes de Cerdanyola, després de tres durs anys de restriccions, massa pèrdues d’éssers estimats i dificultats per a moltes famílies.

Paral·lelament, l’Ajuntament treballarà per garantir que els serveis mínims que el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha fixat s’executin en la seva totalitat.

Serveis Mínims

  • 100% del servei habitual de recollida d’escombraries (fracció orgànica, de rebuig, recollida selectiva -paper/cartró, vidre i envasos-) i de neteja de l’entorn dels centres sanitaris, els centres assistencials, els centres escolars amb servei de menjador i les àrees dels mercats d’abastament de productes peribles.
  • Recollida de la fracció orgànica cada 48 hores.
  • Recollida de la fracció de rebuig cada 72 hores.
  • 50% del servei de recollida selectiva -paper/cartró, vidre i envasos.
  • Si durant les diferents jornades de recollida d’escombraries indicades en els punts anteriors (rebuig, fracció orgànica i selectiva) no s’ha retirat totalment, s’haurà de continuar durant les jornades laborals següents fins a la seva retirada total.
  • Neteja viària dos cops per setmana.
  • Recollida de residus voluminosos: només en els casos que impedeixin el pas dels vianants o la circulació viària. En cas de celebració d’actes lúdics programats, cal fer la recollida dels residus que es generin, ja sigui el mateix dia o l’endemà.