Ingressa a presó un fisioterapeuta detingut per segona vegada per abusos sexuals a Barcelona

  L'home hauria comès els abusos abans de la primera detenció però les víctimes encara no havien interposat cap denúncia

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Els Mossos d’Esquadra han detingut un fisioterapeuta per segona vegada per presumptes abusos sexuals a les seves pacients. L’home, de 44 anys i nacionalitat espanyola, tenia una consulta particular al seu domicili de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i també treballava per compte d’altres empreses a Barcelona. Se li atribueixen tretze abusos sexuals. L’home, que és especialista en l’abordatge osteopàtic en el prepart i postpart, ja havia estat detingut el mes de gener passat arran de les denúncies que havien interposat cinc pacients per cinc abusos realitzats a la seva consulta i aprofitant-se de la confiança que van dipositar en ell -una de les quals va ser víctima d’un abús sexual amb penetració-.
  Arran de la primera detenció, els investigadors van poder descobrir vuit fets més. El titular del Jutjat d´Instrucció número 1 de Barcelona va assumir el cas i, després d´escoltar les declaracions de les víctimes i d’analitzar la resta d´indicis i proves presentades pels investigadors, va acordar la seva detenció el passat 31 de març i l´entrada al seu domicili a la localitat de Sant Cugat del Vallès. Allà, els investigadors van recollir documentació i material informàtic que permetrà continuar buscant noves víctimes, ja que els investigadors sospiten que podria haver abusat de més pacients.

  Dissabte passat, un cop va passar a disposició judicial, el jutge va decretar el seu ingrés a presó com a presumpte autor de tretze abusos sexuals, amb i sense penetració.

  La primera detenció es remunta al passat mes de gener, quan agents de la Unitat d’Investigació de Sant Martí a Barcelona van detenir l’home arran de la denúncia presentada per una víctima que havia patit abusos sexuals. Fruit de la investigació policial, se’l va poder relacionar amb quatre fets més, comesos entre l´any 2014 i 2017.

  En tots els casos, les dones acudien a la consulta amb dolències a l’esquena i l’home els feia un tractament intracavitari sense consentiment ni previ avís. Tampoc adoptava mesures higièniques com poden ser la utilització de guants i gel lubricant ni preguntava per l’historial mèdic ni tampoc en cap cas va fer signar cap document on la pacient autoritzava al professional a realitzar aquest tipus de tractaments.

  Al llarg de la investigació, els mossos es van posar en contacte amb experts del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per tal d’assegurar-se que el tractament que estava realitzant el detingut i que les dones han denunciat era correcte o no. Fruit d’aquestes entrevistes es va arribar a la conclusió que el tractament que utilitzava no es corresponia amb cap tècnica coneguda, ja que el detingut, s’aprofitava  la confiança que li tenien les seves pacients. Els investigadors no descarten que pugui haver-hi més víctimes relacionades amb aquest cas.