Dimarts, 3 de desembre de 2024
És notícia

L’infern del mico Linito a Barcelona: Tancat durant 35 anys en una gàbia de 2 metres

Avatar photo
El Linito s’ha passat 35 anys tancat en una gàbia en un pis de Barcelona i la seva propietària s’havia negat a alliberar-lo

El Linito, un mico caputxí que ha viscut tancat en una gàbia durant 35 anys en un pis de Barcelona, ha estat alliberat després d’anys de lluita de la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA).

Segons ha informat l’associació en un comunicat, la seva propietària era una dona de 80 anys que va comprar-lo fa 35 anys i, des de llavors, l’havia tingut tancat en una gàbia, en condicions “lamentables” i totalment inadequades per a un animal d’aquesta espècie.

L’any 2014, la Fundació va tenir coneixement del cas i va iniciar un llarg procés per trobar-li un lloc millor on poder viure, però va trobar-se amb la negativa de la seva propietària, que de forma reiterada va oposar-se a cedir l’animal. Amb l’entrada en vigor de la nova Llei de Benestar Animal ha estat possible, per fi, l’alliberament de l’animal.

Una gàbia bruta, sense llum i amb mala dieta

El Linito vivia en una gàbia al menjador d’un pis de Barcelona amb la seva propietària, una dona de 80 anys. La gàbia era molt petita, amb una mida de 2x1x1 metres, i no tenia ni zona exterior perquè pogués estirar les cames ni tampoc li donava la llum solar directa.

Segons la propietària, l’animal no ha sortit de la gàbia des del 2014, durant 10 anys. A més, el mico tenia una dieta inadequada i molt poc variada, un fet que li havia provocat un aspecte físic molt deteriorat.

De tot això en va ser la Fundació després de fer unes visites tècniques a l’habitatge per comprovar l’estat de l’animal. Durant anys, la Fundació va denunciar el cas i va demanar a la propietària que cedís l’animal per trobar-li un lloc amb unes condicions millors per a viure, però la dona s’hi va negar.

Segons el comunicat, ni les autoritats locals, ni la Generalitat, ni la Fiscalia de Medi Ambient van intervenir per ajudar el Linito. Però això va canviar al gener d’aquest 2024, quan va entrar en vigor la nova Llei de protecció dels drets i el benestar animal.

FAADA va tornar a presentar una denúncia a la Generalitat, argumentant que a l’Estat està prohibida la tinença de primats. Després d’una “llarga negociació” amb la propietària, van aconseguir que cedís el mico, que ha estat traslladat a la Fundació MONA per a passar una primera fase de rehabilitació. L’animal anirà després a un altre centre on pugui aprendre a socialitzar i relacionar-se amb altres membres de la seva espècie.

Anna Estarán, advocada de FAADA, ha lamentat que les administracions han estat “impassibles” durant una dècada, uns anys en què “s’ha perpetuat el patiment” del mico. A més, han aconseguit també decomissar un altre animal, una gossa que la propietària havia adquirit fa poc i a la qual tampoc treia a passejar al carrer.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ERC Lleida proposa una atenció personalitzada a les empreses i autònoms

Notícia següent

Tarragona celebra l’any nou xinès, l’any del drac

Notícies relacionades