58 persones ateses per l’incendi a un pis de Sant Adrià de Besòs

  L’edifici, ara mateix, es troba precintat

  L’incendi als baixos d’un edifici de la pl. Mossèn Anton va obligar ahir diumenge 7 d’agost a evacuar als veïns i veïnes del bloc de pisos i dels edificicis adjacents i a una vintena d’avis de la residència Mossèn Anton. El SEM va atendre 58 persones per inhalació de fum i 6 persones van ser traslladades a l’hospital (5 ja han estat donades d’alta i una resta ingressada).

  El bloc afectat es va haver de tancar perquè els baixants han quedat molt malmesos pel foc, hi ha manca de subministraments (aigua, llum, electricitat) i el primer i segon pis han quedat molt deteriorats. Els veïns i veïnes de l’edifici (prop d’una trentena de famílies) han passat la nit allotjats a cases de familiars o en hotels. Serveis Socials municipals va atendre a 11 famílies per donar-los opcions d’allotjament, a través del CUESB (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona), però finalment els veïns i veïnes van gestionar l’allotjament a través de les assegurances del pis o de la comunitat.

  El veïnat de les porteries colindants van poder tornar a casa i els 21 avis i avies de la residència Mossèn Anton han passat la nit a la residencia del municipi Matacàs. Es preveu que demà puguin tornar a la seva residència.

  Pel que fa a l’estat de l’edifici, ara mateix es troba precintat. La valoració inicial sembla indicar que l’estructura de l’edifici no està afectada. D’altra banda, l’administrador ha contactat amb l’assegurança de la comunitat que enviarà un pèrit per fer un informe de l’estat de la finca. Les primeres actuacions seran el desbrossament del local dels baixos, l’apuntalament de la primera planta i la substitució dels baixants.

  L’ Ajuntament va tenir coneixement de l’ocupació del local on s’ha iniciat l’incendi durant el període de la pandèmia. En aquell moment la Policia Local va presentar diligències als jutjats de Badalona, i es va contactar amb als propietaris perquè se sumessin a la denúncia, cosa que no van fer. A més a més, recentment l’ alcaldessa de Sant Adrià va demanar a la Policia Local que contactés novament amb els propietaris per tal que denunciessin l’ocupació i poder recuperar l’ús del local, ja que no es pot desallotjar a ningú sense una ordre del jutjat, i per això és imprescindible que els propietaris interposin una denúncia. D’altra banda, els Serveis Socials municipals han ofert ajuda a la persona que ocupava el local en reiterades ocasions, ajuda que sempre ha rebutjat.

  L’Ajuntament de Sant Adrià agraeix la feina feta als Bombers (de la Generalitat i de Barcelona), al SEM (Sistema d’Emergències mèdiques) al CUESB (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona), a la Policia Local Sant Adrià de Besòs, a la Guàrdia Urbana de Badalona, als Mossos d’Esquadra, als Amics de la Gent Gran, a la directora i treballadores de la Residència Mossèn Anton, als familiars dels residents, als veïns, al conserge i altres treballadors del Casal de Cultura, a l’equip dels Serveis Socials municipals, a l’arquitecte municipal i a tothom qui va col·laborar.