Dimecres, 21 de maig de 2025
És notícia

Inaugurada la seu social de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT)

Avatar photo
L’OAT té un caràcter consultiu, assessor, deliberatiu i propositiu, amb capacitat per elaborar estudis, informes i propostes en la gestió de l’aigua
Inauguració de la seu social de l'Observatori de l'Aigua de Terrassa (OAT)

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), creat el juliol de 2018 amb la voluntat de millorar la governança de la ciutat aprofundint en la participació, la col·laboració i la concertació amb la ciutadania i els agents socials, ha estrenat la seva seu social, que està situada al carrer de Martín Díez, 7 (2n pis), al barri de Ca n’Aurell.

La regidora de Cicles de l’Aigua, Patricia Reche, va assistir a l’acte d’inauguració, celebrat després del plenari de l’entitat i on va destacar el paper de l’OAT “que implica directament la ciutadania en el model de gestió pública de l’aigua i que treballa per definir una nova cultura de la participació ciutadana en la gestió dels béns comuns de la ciutat i esdevé, per tant, un repte democràtic, social i polític”. L’acte va comptar amb l’assistència del coordinador de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), Lluís Basteiro, l’entitat de la qual és vicepresidenta Patricia Reche.

Terrassa va ser una de les primeres ciutats de Catalunya on es va constituir, ara fa més de sis anys, un Observatori de l’Aigua (OAT) adscrit a l’Ajuntament, per articular la participació ciutadana en les decisions estratègiques vinculades amb el servei d’abastament municipal, d’ençà que aquest es va municipalitzar el 10 de desembre de 2018.

L’OAT és l’òrgan participatiu municipal amb un funcionament autònom i té un pla de treball per tirar endavant les seves funcions, en compliment dels criteris de qualitat democràtica de l’Ajuntament i de transparència que caracteritza el nou model de gestió pública de l’aigua a Terrassa.

Actualment, Terrassa és un dels municipis més grans de l’Estat amb una gestió pública de l’aigua eficient, de qualitat, transparent, participativa, equitativa i social. El novembre de 2021 va acollir el primer Congrés de la Gestió Pública del Servei d’Aigua, organitzat per l’AMAP i, el febrer de 2024, la Asociación Española de Operadores Públicos de Abastecimiento y Saneamiento (AEOPAS), que aglutina municipis, consorcis, mancomunitats i altres administracions, va triar Terrassa per presentar una guia que facilita la constitució d’organismes com l’OAT arreu de l’Estat.

L’OAT té un caràcter consultiu, assessor, deliberatiu i propositiu, amb capacitat per elaborar estudis, informes i propostes en la gestió de l’aigua. També té potestat per tirar endavant acords que hauran de ser considerats pel Govern Municipal amb l’objectiu d’incorporar la participació ciutadana en la definició de polítiques i decisions estratègiques per al bon funcionament del servei.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Foment

Foment reclama l’ampliació de l’aeroport del Prat com “un projecte d’interès prioritari”

Notícia següent
L'alcalde de Sant Sadurni, Pere Vernet, i la regidora de Comerç, Eva Cruces, presenten la iniciativa Estic lliure, ocupa'm

Sant Sadurní posa en marxa una nova iniciativa per promoure els locals comercials buits

Notícies relacionades