Ikea obrirà una botiga al centre de Barcelona

Es tracta d'un tipus de botiga diferent del que l'empresa ens té acostumats a l'extraradi de les ciutats

És freqüent veure botigues d’Ikea en centres comercials allunyats dels nuclis urbans de les ciutats. En el cas de l’àrea metropolitana de Barcelona, hi ha dues grans botigues del gegant suec dels mobles a Badalona i a l’Hospitalet de Llobregat. Tot i això, l’empresa nòrdica ha anunciat que per l’any 2021 té previst desembarcar al centre de la ciutat.

La botiga es situarà a l’Avinguda Diagonal número 445-447 entre Muntaner i Casanoves, i trencarà amb la lògica a la qual ens té acostumats Ikea. En lloc d’una tenda en forma de passadís gegant que cal recórrer en la seva totalitat per poder comprar, la companyia obrirà un nou concepte basat en l’atenció personalitzada. El nou espai que comptarà amb 544 metres quadrats es basarà en el concepte “Planning Studio” que consisteix a vendre per encàrrec i preferentment amb cita prèvia. D’aquesta manera, s’oferirà el disseny de mobles modulars i de cuina.

Aquest model ja s’aplica en altres ciutats del món com Londres o Estocolm i segons l’empresa, s’espera que en els mesos vinents s’obrin entre quatre i vuit botigues com aquesta a tot el territori. Una aposta gens estrany si tenim en compte que les vendes d’Ikea a Catalunya representen el 23% del negoci de la companyia a l’estat.