Aquest matí s’ha presentat la Primavera de Tapes, l’esdeveniment gastronòmic de les Festes de Primavera, que arriba a la 13a edició i que del 23 al 27 d’abril oferirà una tapa de qualitat i una beguda al preu de 4 euros. Aquest any, se suma a la commemoració del centenari del títol de ciutat.
La presentació, que s’ha fet al restaurant del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, David Quirós; de la tinenta d’alcaldia de Ciutat Transformadora, Cristina Santón; d’altres representants del Govern municipal i grups polítics de la ciutat, i de representants del sector de la restauració de la ciutat. També hi ha assistit el padrí d’aquesta edició, Edu González, creador dels comptes @bravasbarcelona a Instagram i Tik Tok.
La Primavera de tapes s’emmarca en els projectes municipals destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic.
En aquesta edició, Primavera de Tapes comptarà amb la participació de 27 establiments de la ciutat amb propostes de cuina tradicional i altres de creatives amb maridatges sorprenents o que fusionen plats de diferents cultures. Alguns bars i restaurants ofereixen la tapa amb l’opció d’emportar-se-la.
Com cada any, hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, un jurat professional decideix els guardonats en la categoria de la Tapa de millor qualitat gastronòmica, la Tapa més saborosa i la Tapa més creativa. Els premis es lliuraran en un acte el juliol.
La Primavera de tapes és una iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet, l’Associació de Gastronomia i Turisme i el blog L’Hospitalet Gastronòmic.