Veïns de Santa Eulàlia de l’Hospitalet denuncien el tancament de la biblioteca del barri

L'Ajuntament al·lega motius de seguretat a l'edifici i la Diputació defensa que el servei a la ciutat ja està ben cobert

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La biblioteca del barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat ha tancat després de mig segle de servei i la decisió de l’Ajuntament ha provocat la indignació dels veïns. Des del consistori defensen que el tancament es fa per motius de seguretat a l’edifici, però l’associació de veïns del barri considera la biblioteca un “servei cultural de primer ordre, imprescindible i innegociable”.

Aquest dissabte han organitzat una recollida de signatures per reclamar la seva reobertura. Per la seva banda, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia, diu que la decisió del consistori és “correcta” perquè a la ciutat el servei ja està ben cobert: “El servei s’està donant i s’està donant amb qualitat”.

El consistori defensa també que la ciutat té biblioteques suficients per cobrir la demanda i posa l’accent en la manca de garanties de seguretat a l’edifici existent a Santa Eulàlia. L’equipament no compta amb sortides d’emergència i l’accés a la segona planta es feia per una escala massa estreta que no compleix els requisits mínims, entre els motius que s’al·leguen.

Els veïns recorden, però, que el tancament de la biblioteca s’ha fet “sense oferir al barri cap més alternativa que la d’un bibliomercat que en cap cas pot substituir una biblioteca”. Segons dades facilitades per l’associació de veïns, aquest equipament comptava amb prop d’11.500 carnets d’usuaris.

A més del servei de consulta i préstec, una biblioteca, defensen els veïns, ajuda a “la cohesió social i intergeneracional del barri i de la ciutat”. “Necessitem la biblioteca”, exclamen.