S’aprova la construcció de dos edificis polivalents als hospitals de Bellvitge i Can Ruti

Els dos projectes permetran sumar 216 nous llits d'UCI

El Govern ha aprovat aquest dimarts l’execució immediata dels projectes de construcció dels nous edificis polivalents vinculats als hospitals de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, i Germans Trias i Pujol, també conegut com a Can Ruti, a Badalona. La construcció d’aquests edificis es faran amb procediments industrialitzats i permetran sumar un total de 216 nous llits d’unitats de cures intensives (UCI). El seu primer objectiu serà prestar amb la màxima urgència el servei d’assistència sanitària en el marc de la crisi ocasionada per la covid-19.

La Comissió d’Urbanisme de Catalunya ja va donar llum verda a aquests dos projectes la setmana passada i van quedar exempts de llicència urbanística per raons d’urgència i excepcional interès públic.

A Can Ruti, la instal·lació se situarà al sud de l’edifici principal, en un pati pavimentat davant de l’aparcament. Serà un edifici rectangular amb cinc plantes d’alçada i es construirà mitjançant un sistema estructural prefabricat. Oferirà una capacitat màxima de 108 llits d’UCI i una superfície útil de més de 2.500 metres quadrats. La superfície total construïda superarà els 5.000 metres quadrats.

Pel que fa a Bellvitge, el nou edifici se situarà dins del recinte del Campus de les Ciències de la Salut. Tindrà una superfície útil de més de 3.000 metres quadrats i una capacitat màxima també de 108 llits d’UCI. Ocuparà un terreny lliure d’edificació que actualment es destina a aparcaments de vehicles.