Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Marín es compromet a treballar contra les ocupacions delinqüencials i la multireincidència

L'objectiu és fer una ciutat més segura i que la ciutadania ho percebi com a tal

Imatge de Sàmper i Marín en roda de premsa. ACN

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, s’han compromès aquest dilluns a treballar plegats contra les ocupacions delinqüencials d’habitatges i contra la multireincidencia, dos dels principals problemes en matèria de seguretat de la segona ciutat de Catalunya.

Després de reunir-se, tant Marín com Sàmper han explicat que s’han “posat deures” en aquests dos aspectes i en d’altres per “millorar la percepció de seguretat entre la ciutadania”. Uns deures que s’hauran de fer sense una major dotació de Mossos d’Esquadra en el curt termini a la ciutat. “La manca de Mossos és un problema arreu del país que haurem d’anar treballant”, ha dit Sàmper.

Sobre les ocupacions delinqüencials, el conseller Sàmper ha explicat que són aquelles que generen greus problemes de convivència tants als immobles afectats com a barris sencers i contra les que s’ha d’actuar de manera urgent perquè generen molta sensació d’inseguretat. Aquí, el conseller ha destacat amb l’aplicació de la Instrucció de la Fiscalia General de l’Estat 1/2020, que donarà als Mossos d’Esquadra la potestat de desallotjar sense ordre judicial, es podran resoldre més ràpid que no pas ara. Pel que fa a la multireincidència, Sàmper ha assenyalat la necessitat d’impulsar canvis en el codi penal per posar-hi fre.

Pel que fa a l’increment de les diferents plantilles policials, una reclamació històrica de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Núria Marín ha indicat que aquest estiu s’han incorporat 38 nous agents dels Mossos d’Esquadra del 50 compromesos i que els 12 restants haurien d’arribar abans de finals d’any. També ha destacat que aquest estiu s’han incorporat 38 nous agents de la Policia Local i que està en marxa el procés de selecció de 25 agents més.

Núria Marín ha valorat la bona coordinació entre els diferents cossos policials a la ciutat, si bé ha explicat també que, malgrat que les dades de seguretat han millorat els darrers mesos 17 punts, encara queden persones que tenen la sensació que la ciutat no és prou segura. Per això, ha insistit en el fet que cal continuar treballant per donar resposta a les necessitats de la segona ciutat de Catalunya, no només en l’àmbit de la seguretat i la convivència, sinó també en l’àmbit de l’activitat econòmica i social.

Alcaldessa i conseller s’han emplaçat a reunir-se de nou en uns tres mesos per fer seguiment dels compromisos assolits.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La plantilla de Bosch a Castellet comença dues setmanes de vaga per exigir la retirada de l’ERO

Notícia següent

Salut estudia fer cribratges massius a les escoles i instituts de Salt

Notícies relacionades