L’Hospitalet retirarà els representants polítics dels òrgans directius del Consell Esportiu

L'Ajuntament es compromet a designar personal tècnic per ocupar el lloc que ara tenen membres de l'executiu

Imatge de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha acordat modificar els representants del consistori a la Comissió Directiva del Consell Esportiu, de manera que aquests llocs no els ocupin regidors. A partir d’una moció presentada per Ciutadans al ple municipal, el consistori s’ha compromès a designar personal tècnic per a les places que ara tenen els representants polítics. “Cal alliberar de tutela política el Consell Esportiu per a què pugui actuar de forma autònoma per vetllar pels interessos dels seus associats”, ha defensat el regidor de Cs Rainaldo Ruiz, que ha demanat “despolititzar” totes les entitats privades que reben subvencions municipals. “Cal garantir la independència de la societat civil del poder polític”, ha subratllat.

Arran de la causa judicial per presumpte prevaricació i malversació al Consell Esportiu per la qual està investigada l’alcaldessa Núria Marín i dos regidors més, Ciutadans ha demanat retirar els representants polítics dels òrgans directius de l’entitat. La moció debatuda aquest dimecres només ha rebut el vot a favor del govern del PSC.

A banda de substituir els càrrecs electes per regidors, el text també acorda proposar al Consell Esportiu que modifiqui els seus estatuts per reduir la representació dels tècnics municipals a només dues cadires -el mínim que marca la normativa de la Generalitat per a aquest tipus d’entitats-.

Des de l’executiu municipal, el portaveu Francesc Belver ha defensat l’organització actual del Consell de Direcció, assegurant que l’entitat ha garantit fins ara l’accés a les competicions de tots els infants de la ciutat. Amb tot, s’ha avingut a la proposta de Ciutadans perquè, ha dit, s’ajusta als mínims que ja recull la normativa de la Generalitat

Tot i el suport explícit dels socialistes, el grup de Núria Marín s’ha desmarcat del punt de la moció amb què s’instava la Generalitat a obligar a tots els Consells Escolars a tenir un màxim de dos representants municipals. A parer del PSC, canviar aquesta norma per a tothom seria perjudicial per a aquells consells esportius formats per més d’un ajuntament, ja que no estaria garantida la representació de tots els consistoris.

Pel que fa a la resta de grups, hi ha hagut una abstenció generalitzada. Tots, però, han carregat contra la gestió feta fins ara per part del govern municipal i que ha derivat en una investigació judicial per a la qual Marín i dos regidors hauran d’anar a declarar a principis d’abril.