Dimecres, 30 d'abril de 2025
És notícia

L’Hospitalet aprova el Pla de cooperació internacional i solidaritat per impulsar al municipi 

Avatar photo
El Pla preveu impulsar la cooperació internacional, la promoció i la solidaritat durant el període 2024-2017

L’Hospitalet disposa d’un nou Pla director de cooperació internacional i solidaritat per al període 2024-2027. El document, que ha estat aprovat per la Junta de Govern Local el 12 de març, recull els valors, àmbits i eixos estratègics que marcaran la cooperació internacional i la promoció de la cooperació i la solidaritat de l’Ajuntament de L’Hospitalet en els pròxims anys.

El nou pla director, el sisè pla de cooperació del municipi, es fonamenta en la justícia global, la solidaritat amb altres països i comunitats del món, la defensa dels drets humans i la implementació de l’Agenda 2030, que han estat i són elements clau de la identitat de la ciutat de L’Hospitalet. No es tracta simplement d’un document marc, és una declaració del compromís col·lectiu envers un futur sostenible i més just. 

Document elaborat des de la participació

Per a l’elaboració del Pla director de cooperació internacional i solidaritat s’han dut a terme diferents trobades dinamitzades per la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, en les quals han participat més de quinze organitzacions no governamentals (ONG) i col·lectius de la ciutat, durant les quals s’ha abordat les necessitats de les entitats de l’àmbit de la cooperació de L’Hospitalet i s’han marcat les prioritats estratègiques. 

A més, el procés participatiu ha comptat amb una enquesta online al web de participació www.lhon-participa.cat, en la qual la ciutadania podia expressar les seves opinions sobre quins han de ser els objectius de la cooperació a L’Hospitalet. 

Una diversitat de participants que ha afavorit una visió àmplia, des de diferents camps d’actuació, enfocaments i sensibilitats representades, que ha permès elaborar un pla director més inclusiu, transparent i adaptable

Valors, línies estratègiques i zones d’actuació prioritàries

El document parteix d’una anàlisi de la situació actual, amb un món marcat per les successives crisis, l’increment de la conflictivitat global i l’auge de discursos polítics que qüestionen els fonaments i els valors democràtics i l’aparició d’ideologies d’extrema dreta. 

Davant d’aquest context, aquest pla director recull una sèrie de valors en els quals fonamenta les seves actuacions per a un futur més sostenible i just: la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic; la defensa dels drets humans; la igualtat de gènere; el foment d’una ciutadania activa, reflexiva i compromesa i l’estímul en la col·laboració entre diferents nivells de govern i entitats com a via per aconseguir una gestió més eficient i efectiva dels recursos existents.

El pla director té tres grans línies estratègiques d’actuació: la cooperació al desenvolupament, l’educació pel desenvolupament i l’acció humanitària i d’emergència. 

Pel que fa a les zones d’actuació prioritàries, i amb l’objectiu de mantenir una continuïtat en les iniciatives de cooperació, es prioritzen els països amb una trajectòria històrica de col·laboració efectiva amb les entitats vinculades a la cooperació de L’Hospitalet, i que de la mateixa manera s’emmarquen en els criteris de selecció consensuats. Aquestes regions són l’àrea andina, l’Àfrica occidental, el Sahel, les conques de la Mediterrània i Ucraïna.

Finalment, el pla director també estableix continuar impulsant iniciatives promogudes directament pel Programa de Cooperació i Solidaritat, en el marc de la sensibilització ciutadana i l’educació per la justícia global, com ara el programa “Vinyetes a l’escola per la solidaritat”, amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Andrea Bejarano

SEGON CRIM MASCLISTA DEL DIA | Troben el cadàver d’una dona que havia desaparegut i en detenen la parella

Notícia següent

“Una rosa és una rosa”, l’exposició que permet conèixer l’origen del símbol de Reus

Notícies relacionades