L’Ajuntament de l’Hospitalet cedeix a Salut tres espais per a fer proves PCR

L’Ajuntament cedeix temporalment els casals de gent gran de Pubilla Cases, del Centre i Provençana perquè Salut faci proves PCR

Imatge de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

Avui el Departament de Salut posa en marxa a L’Hospitalet un dispositiu massiu per detectar possibles contagis de Covid-19 entre els residents dels barris de la Florida i Pubilla Cases. Per això, l’Ajuntament ha posat a disposició del Departament de Salut el Casal de Pubilla Cases. També ha ofert al Departament de Salut el Casal de Gent Gran de Sant Josep, per atendre la població del centre de la ciutat, i el Casal de Gent Gran Provençana, que atendrà població de la zona sud de L’Hospitalet.

El Casal de Gent Gran de Pubilla Cases acollirà un dispositiu permanent per fer proves PCR, fins que la situació de la Covid-19 millori, amb l’objectiu de derivar a aquest equipament els grups de contactes dels casos positius de Covid-19 que puguin aparèixer, principalment a escoles, però també s’hi podran derivar persones no vinculades al món educatiu amb l’objectiu de descongestionar els CAP de la ciutat.

En aquests espais, el funcionament serà sempre amb cita prèvia, que donaran els CAP  per telèfon, de 8 del matí a 19 hores. No s’hi pot anar sense cita prèvia.

Cadascun dels tres dispositius tindrà una reserva d’aparcament per a una unitat mòbil de PCR. Aquest vehicle es podrà traslladar al punt on calgui fer les proves en comptes de derivar les persones al dispositiu. En alguns casos, es traslladaran als centres educatius.

La propera setmana està prevista l’obertura dels dispositius al Casal Proveçana i al de Sant Josep.