La direcció de l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet es compromet a pagar el deute als propietaris

Es ratifica el pre acord per mantenir oberta l'escola un curs més

Alumnes de l'Acadèmia Cultura donant suport als concentrats des d'una de les aules. ACN

La titularitat de l’escola Acadèmia Cultura de l’Hospitalet de Llobregat s’ha compromès a pagar el deute pendent a l’Arquebisbat de Barcelona, propietari de l’edifici. És un dels principals avenços tancats a la reunió celebrada aquest divendres entre l’Ajuntament, el Departament d’Educació, la direcció, els propietaris i els representants sindicals.

A la trobada s’ha ratificat el principi d’acord anunciat ahir, amb el qual es descarta tancar el centre a finals d’aquest curs i es garanteix la seva continuïtat, com a mínim, durant el curs 2021-2022. Al mateix temps, la direcció ha demanat a la Generalitat que estudiï la inclusió de l’Acadèmia Cultura a la xarxa d’escoles públiques.

Tant des de l’Ajuntament, com l’Arquebisbat i CCOO han celebrat l’entesa per mantenir el centre obert un curs mes, sense haver de redistribuir els seus 350 alumnes a altres escoles de l’Hospitalet. Al mateix temps, l’acord permet garantir la feina als 30 mestres que hi treballen. Pel que fa al pagament del deute per part de la direcció de l’escola, des de l’Arquebisbat han apuntat a l’ACN que s’està acabant de negociar l’import.