Èxit de participació en el primer networking entre alumnes d’FP i empreses organitzat pel Pacte Local per l’Ocupació de l’Hospitalet

L’objectiu ha estat connectar alumnes d’últim curs amb empreses de la ciutat

Per primer cop, i aprofitant la Setmana de l’FP, s’ha realitzat un networking entre alumnes de l’FP de darrer curs i empreses de la ciutat, una acció que ha estat impulsada pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet. 

A la jornada hi han assistit 30 alumnes d’últim curs de cicles formatius dels instituts de la ciutat i 9 empreses sol·licitants de feina de sectors com la fabricació mecànica, automatització i robòtica, màrqueting i publicitat o administració i finances. 

L’activitat, que ha tingut com a objectiu promoure la inserció laboral de la gent jove, ha finalitzat amb 82 entrevistes i algunes empreses ja han acordat una segona ronda de trobades. 

El networking, a causa de la Covid-19, s’ha fet a través de mitjans telemàtics i  ha comptat amb la participació dels agents socials de la ciutat: UGT, CCOO, AEBALL i PIMEC. Aquesta ha estat la primera acció de networking en aquest format, però hi ha la intenció de poder-les organitzar de manera recurrent.  

Des de la signatura del primer Pacte Local per l’Ocupació,  fa gairebé vint anys, els agents socials han treballat de manera coordinada per fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat.  
L’Ajuntament ha organitzat la 7a edició de la Setmana de l’FP coordinadament des de les àrees municipals d’Educació; Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, i Joventut.  

En aquesta edició s’ha treballat per aconseguir que totes les accions programades tinguin en compte no només la visió dels alumnes, sinó que també posin en valor la visió de l’empresa amb la intenció de generar un vincle entre alumnes i empreses, i d’altra banda, instituts amb empreses.