Els educadors dels casals d’estiu de L’Hospitalet rebran formació per detectar i prevenir trastorns de conducta entre els infants i la gent jove

Es tracta d’una sessió de quatre hores que es repetirà en vuit dates i horaris diferents per afavorir que hi participi el màxim nombre possible d’educadors

L’Ajuntament posa en marxa un curs de primers auxilis en salut mental, adreçat a tots els educadors, educadores i tècnics que aquest estiu desenvoluparan activitats socioeducatives a L’Hospitalet, amb l’objectiu de prevenir trastorns de conducta i estrès en infants i joves a causa de la pandèmia. 

La iniciativa es desenvolupa en el marc del Pla educatiu d’entorn de L’Hospitalet, en col·laboració amb el Servei de Salut municipal, la Fundació Orienta i l’Associació Educativa Ítaca. L’objectiu és poder prevenir i detectar aquestes situacions. 

Alertats per diverses institucions sanitàries, entre elles l’Hospital de Sant Joan de Déu, de l’augment dels casos de trastorns de conducta i d’estrès en infants i joves, causats per la pandèmia, s’ha valorat oferir aquesta formació per tal que el personal que treballa amb els infants i la gent jove de la ciutat disposi d’eines per prevenir aquestes conductes, detectar els casos greus i derivar-los als professionals de salut mental per al seu tractament. 

La formació es fa en format virtual d’una sessió de quatre hores en vuit dates i horaris diferents, per afavorir que hi participi el màxim nombre possible de personal educador i tècnic de les entitats de lleure.   

Les sessions les conduiran professionals de la Fundació Orienta, responsable de la gestió dels serveis de salut mental adreçats als infants i a la gent jove de la ciutat. Els temes que es desenvoluparan a la sessió formativa són l’ansietat, la depressió i la ideació de suïcidi i autolesions, a més de donar les eines per actuar en clau de primers auxilis.