Dimiteix un dels regidors de l’Hospitalet de Llobregat investigats pel cas del Consell Esportiu

Cristóbal Plaza assegura que amb la dimissió vol "facilitar" la investigació judicial

Equip de govern de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. CEDIDA

El regidor d’Esports de l’Hospitalet de Llobregat, Cristóbal Plaza, ha presentat aquest dissabte la seva renúncia a l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, per “facilitar” la investigació judicial del cas del Consell Esportiu. Plaza va ser detingut el mes de juny passat en el marc de l’operació per presumptes irregularitats en aquesta entitat. A més, segons va avançar ‘Nació Digital’ al juliol i ha publicat aquest dissabte ‘La Vanguardia’ d’informació del sumari, la jutgessa que porta el cas investiga si Plaza va cobrar una indemnització de 47.000 euros quan va deixar la direcció del Consell Esportiu mentre públicament es va informar que es va fer un “relleu pactat”.

En un comunicat de tres línies, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha informat de la renúncia i s’ha limitat a explicar que Plaza ha fet aquest pas per “facilitar” la investigació judicial entorn a aquesta entitat.

La renúncia del regidor d’Esports es produeix la mateixa setmana que l’alcaldessa Núria Marín va ser detinguda “tècnicament” i posada en llibertat després de declarar a la comissaria de la Verneda de la Policia Nacional per aquest mateix cas. La declaració davant d’agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF) va durar tres hores. Posteriorment, va descartar la seva dimissió.