Detingut a l’Hospitalet per estafar a un centenar de persones amb falsos lloguers

S’inventava excuses quan tocava visitar els pisos i un cop cobrats els diners de la reserva o fiança desapareixia

La policia espanyola ha detingut un veí de l’Hospitalet de Llobregat de 42 anys com a presumpte responsable d’estafar un centenar de persones arreu de l’estat espanyol amb falsos lloguers d’habitatges. Anunciava els pisos a portals immobiliaris per sota del preu de mercat, i quan algú s’hi interessava els demanava una reserva, fiança o, fins i tot, mensualitats per avançat.

Quan els clients volien visitar el pis, l’arrestat al·legava trobar-se malament o tenir problemes familiars i els enviava falsos vídeos i fotografies per agilitzar la reserva. Rebuts els diners, canviava tant de número de telèfon com de terminal. Els investigadors van comptabilitzar més de 90 telèfons diferents. Es calcula que l’estafa superaria els 90.000 euros.

Després d’analitzar minuciosament els comptes on les víctimes ingressaven els diners i els números de telèfon utilitzats, es va poder identificar l’estafador i es va constatar que acumulava 22 requisitòries judicials així com una ordre de cerca i captura per un jutjat de Barcelona.