Desmantellen vuit plantacions de marihuana a l’Hospitalet de Llobregat

La defraudació de la llum equivalia al consum anual de 63 llars

Una de les plantacions desmantellades. MOSSOS

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar un total de vuit plantacions de marihuana en l’operatiu antidroga desplegat aquest dijous a l’Hospitalet de Llobregat. En total es van decomissar més de 1.500 plantes i es van detenir dos homes, de nacionalitats colombiana i marroquina, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La investigació es va iniciar a principis de gener, quan els agents van tenir coneixement de possibles plantacions en pisos dels Blocs de la Florida, amb problemàtiques derivades de la manipulació de les instal·lacions elèctriques per defraudar la llum. Es va comprovar que 8 domicilis albergaven una plantació i que la defraudació de llum equivalia al consum anual de 63 llars.

El passat dijous, efectius de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat, sota la tutela del jutjat d’instrucció número 4 de l’Hospitalet de Llobregat, van realitzar vuit entrades i registres en els domicilis investigats.

En el marc del dispositiu hi van participar dotacions de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’Hospitalet, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Metropolitana Sud, de la Unitat de Mitjans Aeris i agents de la Guàrdia Urbana del municipi.

Els investigadors van aconseguir intervenir més de 1.500 plantes de marihuana, cabdells de marihuana, i tots els elements de la infraestructura de les plantacions.

Un dels detinguts té 14 antecedents policials com a encarregat d’altres plantacions. Els arrestats passaran a disposició judicial aquest dissabte.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.