Campanya de control d’actituds incíviques dels propietaris d’animals a l’Hospitalet de Llobregat

Durant els mesos de febrer i març, la policia local ha interposat 149 denúncies a propietaris de gossos per incomplir la normativa

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat ha realitzat durant els mesos de febrer i març una campanya de control d’animals de companyia, que s’emmarca dins de les actuacions municipals encaminades a fomentar entre la ciutadania les actituds cíviques i la necessitat de mantenir l’espai públic en bones condicions.

En aquesta darrera campanya —que es realitza periòdicament—, la Guàrdia Urbana ha interposat 149 denúncies a propietaris de mascotes per infraccions de l’Ordenança del civisme i la convivència i de la normativa de tinença de gossos potencialment perillosos, la majoria per portar l’animal sense lligar o sense el morrió, per no recollir-ne les defecacions i per no tenir-lo censat.

Segons recull l’Ordenança del civisme i la convivència, és obligatori recollir les deposicions dels animals a l’espai públic, la mascota ha d’estar identificada i censada, s’ha de portar sempre lligada a la via pública i no pot accedir a les zones de jocs infantils. Quant als gossos potencialment perillosos, la normativa obliga a tenir-los assegurats i a portar-los lligats i amb morrió.

Les sancions per no recollir els excrements dels animals poden arribar fins als 750 euros, i per portar un gos potencialment perillós deslligat, sense morrió ni assegurança, fins als 800 euros.