Alumnes de sis escoles de L’Hospitalet de Llobregat participen en el repte final de Tomando Conciencia Schools

Part de l’alumnat es troba avui de manera presencial després de dotze setmanes de treball virtual sobre hàbits saludables

239 alumnes de sis escoles de L’Hospitalet participen aquest matí al repte final del projecte Tomando Conciencia Schools —que es realitza de manera semipresencial—, de la Fundació Tomando Conciencia, al Centre Esportiu Municipal La Mar Bella de Barcelona. L’acte compta amb la col·laboració dels ajuntaments implicats. En total, hi participen 704 alumnes: 374 nenes i 330 nens d’escoles de L’Hospitalet, Barcelona i Premià de Dalt. Avui, en la final d’aquesta Lliga Saludable, es farà una gimcana esportiva de forma presencial durant dues hores, després de setmanes de formació i jocs en línia. Enguany, a causa de la pandèmia, només hi assisteix part de l’alumnat que ha seguit les sessions.

És el tercer any que centres de L’Hospitalet participen en aquest programa, que es du a terme des de fa cinc anys de forma virtual a les escoles interessades amb l’objectiu de donar eines al professorat per educar en hàbits saludables.

Els centres de L’Hospitalet que hi participen avui són: Pep Ventura (50 alumnes de 2 bombolles), Pau Vila (50 alumnes de 2 bombolles), Paco Candel (49 alumnes de 2 bombolles), Lola Anglada (50 alumnes de 2 bombolles), Gornal (15 alumnes d’una  bombolla) i Pau Sans (25 alumnes d’una bombolla).

La Lliga Saludable és una eina educativa per treballar hàbits saludables i sostenibles a l’aula a través de jocs didàctics, amb una durada de dotze setmanes (de gener a abril), en el marc del currículum escolar. S’articula per mitjà de 12 lliçons setmanals que segueixen la mateixa estructura i que poden treballar-se en línia i a classe.

Des de la creació del projecte, l’any 2016, hi han participat més de 4.000 alumnes.