Alumnat de l’Institut Provençana participa en un taller de verificació digital per a joves

Organitzat per Mobile World Capital Barcelona i Learn to Check, en el marc de Mobile Week, i en col·laboració amb Torre Barrina. Experiències d’Innovació Social

Alumnes de l’Institut Provençana de L’Hospitalet han participat en el taller Verificació digital i enregistrament d’entrevistes, que organitza la Fundació Mobile World Capital Barcelona i Learn to Check, en el marc de Mobile Week, i en col·laboració amb Torre Barrina. Experiències d’Innovació Social. 

L’objectiu d’aquesta activitat és ensenyar els joves a identificar la desinformació i reflexionar sobre les seves causes i conseqüències. Així, aprenen habilitats i eines per contrastar la informació i verificar fotografies, vídeos i continguts i comptes de xarxes socials. En total hi han participat 25 alumnes de 1r grau superior de màrqueting i publicitat d’aquest institut públic.

Els alumnes han enregistrat 3 vídeos divulgatius d’entre 3 i 4 minuts cadascun, protagonitzats per ells mateixos, on es pot veure en forma de tutorial com resolen reptes de verificació. 

Amb aquests tallers, Mobile World Capital Barcelona i Learn to Check treballen per potenciar  les competències digitals de la ciutadania i promoure el pensament crític i la reflexió entorn de la tecnologia.

Mobile Week

Mobile Week és una iniciativa impulsada pel Mobile World Capital Barcelona, en col·laboració amb ajuntaments, administracions i entitats, que neix per apropar la tecnologia a la ciutadania a través de conferències, taules rodones i tallers gratuïts per a tots els públics.

Mobile Week es converteix en un espai de debat, reflexió i participació al voltant de l’impacte de la tecnologia i la digitalització en la societat i de com abordar la inclusió digital. Amb un ampli programa d’activitats, l’edició 2021 s’enfoca en tres àrees clau: l’ús de la tecnologia per afrontar la Covid-19, privacitat i seguretat a Internet i habilitats professionals digitals per al futur, i comptarà amb una programació de cap de setmana dedicada a nens, nenes i famílies.