2 nous radars fixos a la Ronda Litoral a L’Hospitalet

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir d’aquest dimarts dos nous radars fixos en la Ronda Litoral a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), un en cada sentit de la circulació, amb l’objectiu de reduir l’excés de velocitat i la sinistralitat viària en aquest punt.

En un comunicat aquest dilluns, ha detallat que s’instal·larà un radar fix multicarril en cada sentit de la marxa en el quilòmetre 18,5 de la Ronda Litoral, on el límit màxim de velocitat permès és de 80 quilòmetres per hora.

Actualment, i comptant aquests nous radars, en la xarxa viària catalana hi ha 248 punts de control, dels quals 38 són radars de tram, distribuïts en vies principals i secundàries, seguint els criteris de priorització dels punts o trams on és necessari reduir la sinistralitat.

A Catalunya, durant el 2021 la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en el 17,4% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes i va augmentar la presència en la casuística de la sinistralitat respecte al 2019 (11,9%).

Els radars, la vigilància i les campanyes intensives de control de la velocitat que fan els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals són actualment “elements fonamentals” per a reduir la sinistralitat viària.