Guanyem Badalona donarà suport a la moció del PSC contra Albiol però descarta entrar al govern

Avança que farà costat "sense condicions" a qualsevol candidat que presenti una moció

Guanyem Badalona donarà suport a la moció de censura del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Badalona (Barcelona) contra l’alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol (PP), però descarta de moment entrar al Govern municipal.

Ho ha explicat en un comunicat aquest dimecres, després que el líder del PSC de Badalona, Rubén Guijarro, anunciés que iniciava formalment les negociacions per impulsar una moció contra Albiol després de la seva aparició en els ‘Pandora Papers’ com a titular d’un poder per gestionar una societat a Belize.

Guanyem Badalona ha assegurat que prèviament havia negociat amb “interlocutors validats” pel PSC una proposta d’estructura de govern col·legiada entre tots dos partits: la seva assemblea la va avalar el diumenge, la qual cosa va implicar abandonar l’aposta per la coalició Guanyem-ERC amb què es van presentar a les eleccions, ha destacat.

No obstant això –ha detallat el partit– el PSC no va ratificar aquesta proposta conjunta, la qual cosa ha generat “una crisi de confiança que no deixa cap marge per negociar l’entrada de Guanyem” en un possible govern de Guijarro.

El grup ha precisat que donarà suport a “qualsevol candidat que presenti una moció de censura contra Albiol, sense cap condició, i més concretament, emplaça Rubèn Guijarro” a presentar la seva candidatura a l’alcaldia.

El president del grup municipal de Guanyem, Toni Flores, ha dit que el PSC pot comptar amb els seus vots per a aquest relleu i per a les propostes que beneficiïn la ciutat: “Garantirem l’estabilitat, però, tal i com estan les coses, ho farem des de fora del govern”.