Graven per primera vegada una llúdriga al riu Besòs

Tot i que es tenien proves de la presència d'aquest mamífer a la conca fluvial, fina ara no hi havia enregistrament

Llúdriga. Foto: Mike Baird

Llúdrigues al riu Besos. Aquests és l’objectiu al qual volen arribar els conservadors del Parc Fluvial del Besòs, ja que la presència d’aquests animals al medi aquàtic significa una millora de la qualitat ambiental.

En aquest sentit la recent troballa de l’ornitòleg, Xavier Larruy, posa de manifest la bona salut del riu Besòs, un cabal fluvial que en el passat havia estat fortament contaminat per l’acció de la indústria. Es tracta d’una gravació efectuada a principis de mes en la qual es pot veure una llúdriga nedant pel riu a l’altura de Santa Coloma de Gramenet. És el primer enregistrament d’aquest tipus, tot i que abans es tenien proves de la presència del mamífer a la zona.

Amb tot, des de la Xarxa Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, expliquen que aquest fet no confirma que la llúdriga estigui establerta al Parc del Besòs.

Encara que podria semblar un fet d’allò més normal, fa 50 anys que aquest animal no es reproduïa a la conca del riu. El darrer maig es van començar a veure les primeres llúdrigues que indiquen la millor mediambiental.