Dimarts, 17 de juny de 2025
És notícia

Granollers inicia els preparatius pel XVIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores

Avatar photo
La trobada girarà sobre el tema: “Educació i cultura a la ciutat: comunitat, sentit crític i creativitat”
granollers-congres-ciutats-educadores

D’aquí a 365 dies Granollers inaugura el XVIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores que se celebra a la ciutat del 25 al 29 de maig de 2026. En un acte, al Museu de Granollers s’ha activat el comptador que marca el compte enrere per a la celebració. Un congrés que serà un punt de trobada internacional que esdevindrà una gran oportunitat per compartir idees i bones pràctiques centrades en el tema següent: “Educació i cultura a la ciutat: comunitat, sentit crític i creativitat”.

Granollers assumeix el repte i ho fa amb el compromís d’organitzar un congrés participatiu, amb ànima, per definir estratègies innovadores que contribueixin a transformar les ciutats en espais més inclusius, educatius i creatius. El model proposat aposta per promoure de manera especial la participació de joves i d’infants, amb un Fòrum Jove i un Congrés de la Infància. En aquest sentit, s’han creat diverses comissions ciutadanes formades per 60 persones que han estat treballant en 4 àmbits: Les oportunitats; Els eixos del Congrés; Ciutat-Congrés i Comunicació; i Fòrums d’Infants, Adolescents i Joves.

L’organització del Congrés compta amb un Comitè Científic i s’està a punt constituir un Consell de Cultura. El Comitè Científic ha dissenyat el marc teòric i els continguts del Congrés i està format per persones expertes i reconegudes d’àmbits diversos com les ciències de l’educació, la gestió cultural, l’antropologia, la filosofia o la creativitat, com Joan Manuel del Pozo, Joan Subirats, Eulàlia Bosch, Oriol Nel·lo, Angélica Sátiro, Yayo Herrero, Nicolàs Barbieri, Gemma Carbó, Ester Bonal, Agnès Boixader, Josep Castillo, Teresa Sambola, Xavier Bonal i Javier Martínez. Pel que fa al Consell de Cultura, en formaran part institucions com el CCCB, el Museu Picasso, el MNAC, el Museu del Prado de Madrid, que se sumaran a les de la ciutat.

Des del març de 2024 quan es va fer públic que la ciutat de Granollers era la seu del Congrés l’any 2026 s’ha estat treballant en propostes per crear un programa amb ponents de referència de cadascun dels eixos del congrés, dissenyar espais de participació i creació col·lectiva, oberts a qui vulgui formi part de l’equip de’aquest gran esdeveniment educatius, cultural i ciutadà que viurà Granollers.

El Congrés Internacional de Ciutats Educadores se celebra cada dos anys. La darrera edició va tenir lloc a Curitiva (Brasil) i les edicions anteriors s’han realitzat a Andong (República de Corea), Cascais (Portugal), Rosario (Argentina), Barcelona (en dues ocasions), Changwon (Corea), Guadalajara (Mèxic), São Paulo (Brasil), Lió (França), Gènova (Itàlia), Tampere (Finlàndia), Lisboa (Portugal), Jerusalem (Israel), Chicago (Estats Units), Bolonya (Itàlia) i Goteborg (Suècia).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Molins de Rei llança una enquesta ciutadana sobre habitatge

Notícia següent

Illa reitera la defensa del Govern d’una oferta bancària “justa” davant l’opa del BBVA

Notícies relacionades