Granollers, seu dels Special Olympics 2023

Granollers és la seu de la 12a edició dels Jocs Special Olympics, que organitza ACELL, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers. La ciutat ja va acollir la 4a edició dels Jocs l’any 1994.

 

1.500 esportistes i 14 disciplines

Del 30 de març al 2 d’abril, 1.500 esportistes catalans, espanyols i internacionals competiran en diversos equipaments esportius municipals i espais de la ciutat i en una quinzena de disciplines esportives: bàsquet, floor ball (hoquei), petanca, ciclisme, programa YAP (per a infants), tenis, natació, tenis taula, handbol, futbol a 5, futbol 7, atletisme, bàdminton, gimnàstica, pàdel, esgrima i rugby.

Com novetat d’enguany, s’emetrà en línia diferents competicions per tal de facilitar el seguiment a familiars dels participants; i també es promocionarà la modalitat d’esports unificats, que fomentarà la igualtat i la inclusió.

Paral·lelament al calendari competitiu, els Jocs també contemplen una programació amb activitats que facilitaran la participació ciutadana, i amb la que es promourà la integració i la conscienciació social. A més a més, s’implantarà un programa de voluntariat que donarà oportunitats a tothom, i un altre de formació per a centres de secundària amb l’objectiu d’ajudar a entendre la normalitat de la discapacitat intel·lectual.

 

Un logo molt especial

L’agència Ogilvy ha estat l’encarregada de dissenyar el logotip d’aquesta dels Jocs Special Olympics Granollers 2023. I per fer-ho van fer una dinàmica de workshop amb la participació de persones amb discapacitat intel·lectual.

 

El voluntariat, peça clau

El voluntariat és una de les peces clau per a l’èxit de qualsevol esdeveniment esportiu; un ajut desinteressat que esdevé imprescindible per al bon funcionament i desenvolupament dels Jocs.

A partir d’aquest mes de desembre i fins al 3 de febrer s’inicia la campanya de captació de voluntariat. És necessari aplegar 600 voluntaris que cobreixin diferents àrees d’actuació: suport als equips, accessos, activitats paral·leles. La crida va dirigida a majors de 18 anys, i de 16 i 17 anys amb permís patern i/o matern.
Les persones interessades poden inscriure’s en línia a les webs d’Acell, Special Olympics i a l’Ajuntament de Granollers. També, de forma presencial al Servei d’Esports de l’Ajuntament de Granollers.

MinervaPacheco

Missatges recents

Sant Joan Despí subvenciona la taxa d’escombraries a alguns pensionistes

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert el termini de presentació de sol·licituds per demanar…

1 minut fa

Les Roquetes es prepara per celebrar la Festa Major d’Hivern

Les Roquetes ja es prepara per celebrar aquest febrer la Festa Major d’hivern amb els…

6 minuts fa

VÍDEO: Més de 100 evacuats en incendiar-se un tren sortit de Barcelona

Més de 100 passatgers han hagut de ser evacuats d'un tren de Renfe després que…

17 minuts fa

Visites guiades per conèixer l’arquitectura modernista de Vic

Tornen les visites guiades dels diumenges organitzades per l’Ajuntament de Vic. Durant el mes de…

26 minuts fa

Debat entre professionals de Llançadora Connecta Ocupació i empreses

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de l'Hospitalet, José Antonio Alcaide; la…

35 minuts fa

Viladecans dona la benvinguda als nadons nascuts al 2022

Més de 150 famílies van celebrar la benvinguda als nadons nascuts durant l'any 2022 a Viladecans, en…

36 minuts fa

Esta web utiliza cookies.