Granollers se suma a la campanya #UnÁrbolPorEuropa

Representants de l'Arrel-Forum de les Adolescències i l'alcalde han plantat 4 nous arbres al Parc del Lledoner

L’Ajuntament de Granollers s’ha sumat a la campanya #UnÁrbolPorEuropa que promou l’Equipo Europa en col·laboració amb l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya i que té com a objectiu de promoure la sostenibilitat local a través dels joves. Des del servei de Medi Ambient es va proposar a l’Arrel-Fòrum de les Adolescències adherir-se a la iniciativa i el passat divendres a la tarda aquesta participació s’ha fet efectiva al Parc del Lledoner. Joves de l’Arrel i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, han plantat un vern que s’afegeix als dos nous saüquers i un altre vern plantats al costat del llac.

Granollers se suma així als 5.000 arbres que ja s’han plantat en total en aquesta campanya a la que s’hi han sumat gairebé 400 ajuntaments d’Espanya. L’objectiu de la campanya és aconseguir el màxim d’adhesions abans del 5 de juny de 2021, Dia Internacional del Medi Ambient.

Campanya #unarbolporeuropa

Aquesta campanya ha estat nominada al 9th World Forum for Democracy, que se celebrarà a Estrasburg el 2021. És una iniciativa promoguda per Equipo Europa, una associació juvenil europeista i apartidista lligada al Parlament Europeu que té com a objectiu promoure la Unió Europea entre els joves i fomentar la participació democràtica del jovent.

La campanya, iniciada fa un any, suposa l’adhesió dels municipis que s’hi sumen a compromisos com augmentar la consciència social sobre la sostenibilitat en l’àmbit local; fomentar la col·laboració entre les autoritats locals i la societat civil, i en especial els i les joves, a l’hora de promoure el desenvolupament sostenible; reconèixer el paper fonamental dels i les joves en la consecució de la sostenibilitat local; i plantar un arbre per Europa al propi municipi, compartint una fotografia del moment, perquè en quedi constància i difondre la campanya amb el lema #UnÁrbolPorEuropa.