Granollers s’adhereix a la 24a Setmana sense fum

"Millor el moviment que no el fum o el vapeig", lema de la campanya d’enguany

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Del 25 al 31 de maig se celebra la Setmana sense fum amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac, abandonar-lo en cas de ser fumador i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. Enguany, el lema de la 24a Setmana sense fum és “Millor el moviment que no el fum o el vapeig”.

A més a més de promoure conductes saludables, la campanya vol conscienciar la ciutadania de l’impacte que té el tabac per al medi ambient. En aquest sentit, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) fa incidència en com és de perjudicial el consum de tabac, no només per a la salut sinó també per als agricultors i per al planeta. Així, amb motiu del Dia mundial sense tabac, que se celebrarà el 31 de maig, l’OMS ha escollit el lema “Cultivem aliments, no tabac”, per denunciar la interferència de la indústria tabaquera en els intents de substituir el cultiu de tabac, que contribueix a la crisi alimentària mundial.

Activitats de la 24a Setmana sense fum a Granollers

En el marc de la Setmana sense fum, a Granollers se celebraran diverses activitats, organitzades conjuntament per l’Ajuntament, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Barcelona, la Fundació Oncovallès, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona i l’Agència de Salut Pública.

30 de maig, a les 13.30 h  Tertúlia a Ràdio Granollers

S’abordaran aspectes relacionats amb el tabac i el medi ambient, la situació actual del tabaquisme a Catalunya, i com afecta el tabac en la salut dels infants i la seva relació amb algunes patologies respiratòries freqüents a la infància. També es recordaran els programes de deshabituació del tabac a l’atenció primària i nous tractaments per ajudar a deixar de fumar, entre altres temes.

Amb la participació del Sr. Josep M. Suelves, cap del Servei de Prevenció i Control del Tabaquisme i de les Lesions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; la Dra. Pilar Llobet, cap del Servei de Pediatria de l’Hospital General de Granollers; i la Sra. Sílvia Auladell, infermera referent de tabaquisme del CAP Sant Miquel.

 

31 de maig, de 10 a 12.30 h i de 16 a 20 h  Punt d’informació a la plaça Josep Maluquer i Salvador

S’oferiran materials informatius sobre prevenció de tabaquisme, com deixar de fumar, espais lliures de fum, etc. Les persones que s’apropin a l’estand i omplin una petita enquesta sobre tabaquisme rebran un obsequi. I a la tarda, la Fundació Oncovallès farà un concurs de dibuix amb la participació de tres escoles de la ciutat, amb el lema “Jo no vull ser fumador”, en què els infants podran expressar els seus sentiments i opinions envers el tabac.

31 de maig, al matí  Punt informatiu a l’Hospital General de Granollers

Al llarg del matí, a l’entrada principal d’Hospitalització de l’Hospital General de Granollers, s’instal·larà un punt d’informació sobre els diferents aspectes del tabac, orientat tant a professionals com a la ciutadania.

31 de maig – Punts informatius als Centres d’Atenció Primària de l’ICS

Al llarg del dia, s’instal·laran taules informatives a tots els centres d’atenció primària de la ciutat, on s’exposaran tríptics i guies per deixar de fumar i es donarà informació sobre deshabituació tabàquica.