Granollers revalida el Segell Infoparticipa que avalua la qualitat i transparència de la web municipal

La web municipal compleix per cinquè any consecutiu amb el 100 % dels indicadors del mapa Infoparticipa

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Granollers ha estat reconegut un cop més per la seva transparència informativa, ja que compleix per cinquè any consecutiu amb el 100 % dels indicadors del mapa Infoparticipa, una anàlisi de la informació publicada als webs de prop d’un miler d’ajuntaments de Catalunya que es fa anualment des de la Universitat Autònoma de Barcelona per avaluar la qualitat, l’eficàcia i la transparència comunicativa de les webs de les diferents administracions.

Aquest 100 % permet a l’Ajuntament revalidar el Segell Infoparticipa, un guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona, als municipis que obtenen una quantitat determinada d’indicadors positius. En el cas de les poblacions amb més de 50.000 habitants, s’atorga el segell a partir d’un 95 % d’indicadors positius.

Aquest dilluns 20 de març a la tarda s’ha fet, a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, la 10a edició de l’acte de lliurament els guardons dels segells Infoparticipa. En aquesta edició, només 9 ajuntaments de més de 50.000 habitants, entre ells Granollers, han superat el 100 % dels indicadors.

Edició rere edició s’incrementa el nivell d’exigència qualitativa dels continguts que s’avaluen. Per determinar el percentatge d’indicadors positius, Infoparticipa avalua l’índex de compliment de transparència dels webs corporatius a partir d’aplicar una sèrie d’indicadors, elaborats en forma de preguntes, que responen a cinc qüestions: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.