Granollers inicia un programa d’ajut psicològic als afectats per la pandèmia

Aquesta és una acció recollida en el Pla de mesures socioeconòmiques per fer front a la crisi de la Covid-19

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Granollers. Foto CEDIDA

Des del mes de març són moltes les persones que han patit situacions d’aïllament, incertesa, por, patiment, dolor per la pèrdua de familiars i amics, neguit per la crisi econòmica provocada per la Covid-19, amb un augment dels casos d’estrès, angoixa o depressió… La pandèmia del coronavirus i el confinament han tingut un gran impacte sobre la salut física, però també importants conseqüències emocionals i psicològiques.

 

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Granollers ha creat un programa per oferir assistència psicològica a les persones que ho puguin necessitar amb l’objectiu de millorar el seu benestar emocional. Aquesta és una acció recollida en el Pla de mesures socioeconòmiques per fer front a la crisi de la Covid-19.

 

Les persones interessades en rebre suport psicològic cal que enviïn un correu electrònic a salutpublicaiconsum@granollers.cat o truquin al 93 842 66 68. Es farà una primera valoració per determinar si es reuneixen els requisits per formar part del programa: cal ser resident a Granollers, que l’atenció sol·licitada estigui relacionada amb les conseqüències socials, personals, econòmiques, etc., derivades de la pandèmia de la Covid-19 i que no s’estigui rebent cap altre suport i/o atenció psicològica per part de cap altre professional.

 

El programa contempla un servei d’atenció psicològica amb sessions terapèutiques individuals o grupals, conduïdes per psicòlegs. El tractament tindrà la durada i la freqüència que el terapeuta consideri adequades i en la cas que sigui necessari donarà l’alta o es podrà derivar el pacient a un altre servei.

 

Es farà un seguiment periòdic pel que fa al nombre de persones ateses, gènere i edat, motiu de la demanda, nombre de sessions realitzades i nombre de casos tancats (per remissió de simptomatologia o derivació).