Granollers coorganitza una jornada sobre l’impuls de la biomassa forestal

La jornada es farà en línia el 2 juny i està organitzada conjuntament amb el Clúster de la Bioenergia de Catalunya, Granollers Mercat i el Consell Comarcal del Vallès Occidental

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El proper dimecres 2 de juny, a les 10 h, es fa en línia la jornada “Impuls de la biomassa forestal per a ús tèrmic al sector industrial del Vallès”. És una activitat gratuïta coorganitzada per l’Ajuntament de Granollers, el Clúster de la Bioenergia de Catalunya, Granollers Mercat i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. La jornada s’emmarca en el Pla Anual 2021 de transferència tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Actualment la indústria del Vallès presenta una elevada dependència dels combustibles fòssils, pel que requereix de trobar noves solucions energètiques que permetin reduir els seus costos energètics i millorar així la seva competitivitat i sostenibilitat. La biomassa com a energia renovable, avui dia, ja representa una opció energètica competitiva i sostenible per ús tèrmic industrial. A la sessió es coneixeran de primera mà casos d’èxit de diferents sectors industrials i que, per tant, representen exemples per a que més indústries, puguin incorporar la biomassa com a energia per als seus processos tèrmics, i alhora puguin esdevenir projectes que impulsin la gestió forestal sostenible i la prevenció dels grans incendis forestals.

La jornada és gratuïta però cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic al Clúster de Bioenergia de Catalunya (info@clusterbioenergia.cat) o a través del següent formulari: https://forms.gle/JXLxx4pFDut7cXct6(link is external)

La jornada se celebra coincidint amb la Setmana del Medi Ambient 2021 i forma part de les activitats de l’operació BIOenergia per al desenvolupament local, cofinançada pel Programa Operatiu FEDER 2020-24 de la Generalitat de Catalunya, i que l’Ajuntament de Granollers està duent a terme fins a finals del 2021. L’operació consisteix en la construcció de dues xarxes de calor urbanes amb biomassa, per a subministrar energia tèrmica renovable a 12 equipaments municipals, el desplegament d’accions per promoure l’ús de la biomassa al territori, orientat a l’autoconsum energètic i conscient, i també una exposició itinerant que a partir del 31 de maig acolliran dos instituts de secundaria de la ciutat. Més informació a www.granollers.cat/bioenergia

Els projectes singulars de xarxes de calor amb biomassa són una oportunitat per contribuir als objectius de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, establerts pel Pla d’Energia i Canvi Climàtic de Catalunya en l’horitzó 2020, al Pla d’Acció pel Clima i l’Energia de Granollers per al 2030, i a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament els referents a l’Energia Neta i Assequible, les Ciutats i Comunitats Sostenibles, el Consum i Producció Sostenible, i l’Acció Climàtica.