Granollers commemora el 8 de Març amb activitats diverses

L’acte institucional serà el diumenge 6 de març a les 12 del migdia a la Porxada

Granollers commemora un any més el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, i ho fa amb un programa d’activitats que ja s’han iniciat al febrer amb el projecte #teixintcures (www.granollers.cat/teixintcures). De l’1 al 23 de març hi haurà activitats diverses com xerrades, concerts, obres de teatre, dansa, espais de diàleg, la presentació d’un llibre i un documental. També es faran quatre exposicions a diversos equipaments, i l’Arxiu Municipal hi dedicarà el Document del Mes i una mostra virtual d’imatges.
L’acte institucional serà el diumenge 6 de març a les 12 del migdia a la plaça de la Porxada, amb la col·laboració de la Taula d’Igualtat de Gènere de Granollers. Es farà la lectura del manifest en commemoració del Dia Internacional de les Dones i es presentarà la instal·lació #teixintcures amb la participació d’Arsènic, Espai de Creació.
A més hi haurà també un espai de reflexió sobre eines i estratègies per incrementar la participació femenina en l’àmbit de l’activitat física i l’esport. Aquesta proposta s’emmarca amb el projecte “Igualtat en l’esport”, impulsat per les entitats esportives locals i l’Ajuntament de Granollers, i es farà en format virtual el dimecres 9 de març, de 19 a 20.30 h. Inclourà la xerrada “Com millorar la participació de nenes, noies i dones en l’activitat física” a càrrec de Judith Solanas, llicenciada en INEFC, experta en gènere i esport. Cal fer inscripcio prèvia a www.granollers.cat/esports
Consulteu totes les activitats del 8 de Març a Granollers a: www.granollers.cat/igualtat
“Teixint cures”, projecte artístic col·lectiu pel Dia Internacional de les Dones
L’Ajuntament de Granollers, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones el 8 de març, s’ha plantejat visibilitzar les tasques de cures de grans i petits per tal de donar-los el valor social que els correspon, i obrir el debat de com caldria repartir-les per tal que no siguin una responsabilitat només de les dones. D’aquesta manera, amb la voluntat d’iniciar aquesta reflexió conjunta, s’ha proposat crear una obra en format d’instal·lació artística a l’espai públic.
La instal·lació col·lectiva “Teixint cures” es podrà veure a la Porxada a partir del diumenge 6 de març a les 12 del migdia, coincidint amb l’acte institucional de commemoració del 8 de Març. La proposta anirà a càrrec de l’artista tèxtil Queralt Illa, que crearà una instal·lació en forma de bugada estesa formada per diferents peces que s’estan elaborant als tallers fets a diferents equipaments municipals. També es pot participar a la instal·lació de manera individual recollint un kit de #teixintcures a qualsevol dels cinc centres cívics. Els kits porten textos per fer reflexionar i material per elaborar la peça, que cal dur, un cop feta, a un dels centres cívics.