Granollers augmenta el pressupost municipal per al 2023 en un 7,5%

Els nous pressupostos aposten per una ciutat més neta, segura, verda i sostenible

La sessió plenària extraordinària de l’Ajuntament de Granollers, celebrada aquest dimarts 15 de novembre, ha aprovat el pressupost municipal per al 2023 amb els vots a favor de PSC, l’abstenció de Junts per Granollers, i els vots en contra d’ERC, Ciutadans i Primàries.

El pressupost total per al 2023 és de 104 milions d’euros, un 7,5% més que el del 2022. L’increment de recursos es destinen principalment a fer front a despeses marcades pel context econòmic actual, com l’augment de preus dels subministraments energètics, però també es fa una aposta per l’àmbit social, per la neteja i manteniment de la ciutat i en matèria de seguretat i convivència ciutadana.

Bona part dels recursos públics es destinaran a programes i accions relacionades amb el civisme i la convivència i a polítiques econòmiques dinamització i polítiques socials posant les persones al centre.

També augmenta un 16,5% la inversió. Aquest 2023 es començaran a desenvolupar gran part dels projectes Next Generation concedits a l’Ajuntament.

Granollers és una de les ciutats metropolitanes que ha rebut més aportacions dels fons europeus i que marquen una transformació de la ciutat cap a un model més verd i més sostenible.

Es fa una aposta per la transició energètica i les energies renovables, a partir de la rehabilitació energètica d’edificis, públics i privats, amb la creació de més zones verdes, incidint en les places i carrers de la ciutat, plantant 500 nous arbres, i també amb projectes locals i globals que responen a ciutats més justes, igualitàries, inclusives i sostenibles.

Les principals inversions

El pressupost municipal per a l’exercici 2023, tot i l’increment, és de contenció i equilibri, d’acord amb l’escenari econòmic actual.

Així mateix, es reforça i manté les aliances amb altres administracions i estaments, en les polítiques socials, en l’àmbit de la salut, les infraestructures i la transició energètica.

D’altra banda, es preveu la possible incorporació de romanents de tresoreria per incrementar polítiques d’ocupació, subvencions a la contractació, ajudes d’atenció social urgent o polítiques actives de suport a la creació.

També hi haurà reserves per fer front a possibles nous increments dels preus dels subministraments energètics.