Granollers aprova una moció contra el tancament de l’empresa Bosch a Lliçà d’Amunt

La moció l'han presentat conjuntament tots els grups municipals

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Granollers. Foto CEDIDA
El ple de l’Ajuntament de Granollers, celebrat telemàticament aquest dimarts 30 de març, ha aprovat per unanimitat una moció contra el tancament de l’empresa Bosch a Lliçà d’Amunt presentada per tots els grups municipals. La moció manifesta el rebuig total al tancament de la planta Bosch Lliçà d’Amunt demana el compromís de totes les administracions públiques per dur a terme les mesures necessàries per evitar el tancament de la planta de Bosch Sistemes de Frenat, a Lliçà d’Amunt. També insta a la direcció de l’empresa replantejar les accions respecte aquesta planta i manifesta el suport als més de 336 treballadors i treballadores, molts del Vallès Oriental, que seran acomiadats si tanca l’empresa i als que cal sumar 100 llocs de treball directes de subcontractes de la mateixa planta.
El text de la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament de Granollers recull els acords següents:
1- El rebuig total al tancament de la planta Bosch Lliçà d’Amunt.
2- Manifestar la necessària col·laboració de les administracions públiques en el compromís d’activar les mesures necessàries per a evitar el tancament de la planta de Bosch Sistemes de Frenat, a Lliçà d’Amunt.
3- Exigir al Govern d’Espanya, a la Generalitat de Catalunya i to tes les administracions públiques el compromís d’un pla de viabilitat de la planta de Bosch Lliçà.
4- Instar la direcció de Bosch a replantejar-se les seves possibles decisions dràstiques i exigir una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori.
5- Instar a la Generalitat de Catalunya a què actuï com intermediari buscant una solució que permeti salvar els llocs de treball.
6- Manifestar tot el nostre suport als treballadors i treballadores en aquesta difícil situació a la qual s’enfronten, i estem sempre a la seva disposició.
7- Demanar al govern la derogació de la reforma laboral del 2010 -2012 i els articles 42, 43 i 51 del estatut dels treballadors/es.
8- Donar coneixement d’aquests acords als representants sindicals de la planta Bosch Sistemes de Frenat, a Lliçà d’Amunt, a la direcció de l’Empresa Bosch Espanya, al Comitè Executiu Europeu del Grup Bosch, a la Presidència del Govern d’Espanya, a la Presidència del Govern de Catalunya, al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a la Conselleria d’Empresa, Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya i a tots els grups del Congrés dels diputats, del Parlament de Catalunya i del Parlament Europeu.