Gràcies a les demandes veïnals, es construirà una residència geriàtrica a Les Corts

La residència per a investigadors s'ha reconvertit en una residència per a gent gran amb 140 places, dues plantes menys i 500 metres quadrats de reducció de superfície

La Fundació Sant Josep Oriol ha rectificat el seu projecte inicial de residència per a investigadors al barri de Les Corts de Barcelona i l’ha reconvertida en un equipament per a gent gran amb 140 places. El nou edifici estarà situat al carrer Remei cantonada amb carrer Galileu i donarà resposta a la àmplia demanda de places d’atenció integral per a gent gran. En una primera instància, l’edifici havia de convertir-se en una residència per a investigadors i doctorands. Amb tot, i “amb la voluntat de cercar el màxim consens entre els veïns del barri”, la Fundació Sant Josep Oriol ha accedit a un canvi d’ús de l’edifici per donar resposta a aquesta demanda social. La Fundació, a més, dóna resposta a una altra reivindicació per part dels veïns del solar, de no permetre que es porti a terme cap projecte relacionat amb el sector hoteler.
Al juliol de 2016, la Fundació Sant Josep Oriol, que gestiona una residència de sacerdots, va accedir a rebaixar en dues plantes la construcció tant del carrer Remei com del carrer Galileu, tot i que la majoria d’edificis de la zona tenen fins a vuit pisos. En aquest sentit, cal destacar que el projecte final de la residència preveu una important reducció volumètrica. Tant pel carrer Galileu com pel carrer Remei, la reducció és de prop de 500 metres quadrats.

L’Onada Serveis serà l’empresa encarregada de gestionar aquest servei. La seva directora, Cinta Pascual, afirma que no només construiran una nova residència per a gent gran, sinó que el disseny i la distribució del nou equipament està pensada per poder prestar tota la cartera de 37 serveis, tant als residents interns com als milers d’usuaris externs que necessiten qualsevol altre servei que no sigui l’ingrés residencial”.

L’objectiu d’aquest projecte residencial sempre va ser obtenir les rendes necessàries pel manteniment de la residència sacerdotal Sant Josep Oriol on s’allotgen els capellans ancians de les diòcesis de la província eclesiàstica de Barcelona, és a dir, de l’Arquebisbat de Barcelona, del Bisbat de Terrassa i del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat.